Antena Meniu Search
x

Turiștii fac economie pe litoral, în plină pandemie. Cearceaful, din nou la modă

Anul acesta, relaxarea pe plajă vine la cearceaf. Mai ales pentru cei care stau o săptămână întreagă la mare. Cum preţurile nu ţin cont de criză, turiştii au găsit soluţii să facă economie. Nu mai închiriază şezlong şi îşi gătesc singuri. Iar pe plajă vin cu genţi pline cu de toate.

de Redactia Observator

la 08.07.2020, 23:55

Vezi și
  • Turiștii, puțin atrași de șezlonguri
  • Oamenii vin cu gențile pline, pentru a face economie

Pe plaja din Eforie Nord, puţini au ales confortul unui şezlong. Au preferat să stea la soare, pe prosop. Şi-au adus de acasă umbrele, scaune de pescar şi lăzi frigorifice în care au apa la rece. Unii au venit la plajă cu sacoşele pline ca să se asigure că au tot ce le trebuie.

Pe plajă există şi fâşii pentru cei care nu îşi doresc să stea pe un şezlong, ci îşi doresc să pună cearceafurile. Un singur şezlong costă 25 de lei pe zi în această zonă. Asta înseamnă, la un calcul simplu, pe un sejur de 7 zile, 175 de lei, adică masa pentru două zile.

Banii fac diferenţa vara aceasta, pe litoral. Pe timp de criză, cei care stau între 5 şi 7 zile la mare aleg cazările la particular, mai ieftine decât hotelurile. Iar ca bonus, au şi bucătărie proprie.

Stăm, nu e hotel, e casă la cineva şi facem acolo. Cumpărăm produse şi le facem acolo.

Şi cea mai luxoasă staţiune a litoralului, Mamaia, s-a adaptat crizei. În această perioadă, cu 1.450 de lei poţi sta cinci zile la hotel. De tarifele mai reduse s-a bucurat şi această infirmieră din Mureş.

Numărul celor care fac rezervări este în creştere la mare. O singură agenţie a primit sute de cereri în această săptămână.

Ştefan Necula, director agenţie turism: Un minim în această perioadă este de 85 de lei pe cameră dublă pe noapte la un hotel de 3 stele din Costineşti.

În această perioadă, agenţiile au oferte last-minute valabile de duminică până vineri, când litoralul duce lipsă de turişti. Unele pachete au şezlongurile incluse în preţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turiștii fac economie pe litoral, în plină pandemie. Cearceaful, din nou la modă