Antena Meniu Search
x

Turiștii care merg pe litoral preferă închirierea sau chiar cumpărarea de apartamente

Noi, cochete şi complet utilate, mii de apartamente de pe litoral îşi aşteaptă în acest sezon chiriaşii sau chiar cumpărătorii. Sunt o alternativă de cazare extrem de populară printre turişti în aceste vremuri, mai ales pentru cei care preferă nordul staţiunii Mamaia şi Năvodari. Ca să atragă cât mai mulţi clienţi, proprietarii au şi oferte diversificate. 

de Redactia Observator

la 02.07.2020, 22:52

Vezi și
  • Închirierea unui apartament costă între 300 și 450 de lei pe noapte.

Este cerere mare de locuinţe pe litoral, iar dezvoltatorii imobiliari ridică bloc după bloc. În nordul staţiunii Mamaia, în urmă cu patru ani abia puteau fi zărite câteva clădiri noi. Acum sunt blocuri peste tot, iar mulţi dintre turişti preferă acum să închirieze un apartament, în loc să meargă la hotel. Unii chiar le şi cumpără. 

Corina Martin, manager agenție de turism: Sunt preferate hotelurile cu un număr mai mic de camere și foarte solicitate apartamentele de vacanță.

În Mamaia și în Mamaia-Nord Năvodari, câteva mii de apartamente de vacanță au tarife accesibile, mai mici decât anul trecut.

Închirierea unui apartament costă între 300 şi 450 de lei pe noapte. Sunt însă destui şi cei dispuşi să plătească bani mulţi pentru a avea o locuinţă la malul mării. Preţul unui apartament cu două camere porneşte de la 70.000 de euro. 

Tiberiu Ionescu, agent de vânzări: Vânzările merg foarte bine, am avut foarte multe solicitări, atât online, cât și offline. De asemenea, din momentul în care s-a dat drumul la circulație, foarte multe persoane au venit să se intereseze.

Odată cu noul trend, hotelierii riscă să îşi piardă din clienţi, aşa că au început să îşi diversifice ofertele. 

De cealaltă parte, managerii hotelurilor spun că turiștii care vin în timpul săptămânii la mare și stau mai multe nopți pot avea parte de reduceri între 10 și 15 la sută. 

Sebastian Puzvana, manager hotel: De la 1 iulie acum au început să vină turiștii pe termen mai lung, vin pachetele de cinci zile și de șapte zile. Niciun preț nu a crescut față de anul trecut, ci din contră toate sunt aliniate la același nivel, chiar mai jos.

Indiferent de varianta aleasă, litoralul românesc pare a fi remediul ideal contra caniculei pe care o anunţă meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turiștii care merg pe litoral preferă închirierea sau chiar cumpărarea de apartamente