Antena Meniu Search
x

Primii turiști au ajuns deja pe litoral. Cu cât se poate închiria un şezlong şi ce reguli trebuie respectate (Video)

Primul val de turişti cucereşte marea în acest weekend prelungit. 10 mii de oameni şi-au făcut rezervare pe litoral, de aproape 15 ori mai puţini decât anul trecut de Rusalii. E drept, sărbătoarea este mai devreme în acest an şi altfel decât până acum din cauza virusului. Unii au ajuns încă de astăzi în staţiuni şi n-au mai pierdut vremea: au şi făcut o baie în mare. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.06.2020, 20:59

Vezi și
  • Doar din cele aproape 400 de hoteluri de pe litoral sunt deschise în această perioadă.
  • Turiștii, invitați să respecte distanțarea socială pe plajă.

Primii turişti s-au luat în piept cu valurile de cum au ajuns la mare. Chiar dacă apa are doar 18 grade! 

Întâlnirea cu marea e o bucurie la orice vârstă. 

Mai multe tinere din Bucureşti profită de primul bronz din acest sezon. 

A fost în schimb vreme perfectă pentru spectacol. Vântul a transformat marea în scenă de acrobaţii. Zeci de kiteri s-au distrat în valurile agitate. 

Ca prima vacanţă să lase doar amintiri plăcute, administratorii plajelor încearcă să respecte condiţiile impuse de noul virus. Au aşezat câte patru şezlonguri la umbrelă, pentru membrii familiei, şi câte două pentru ceilalţi turişti, cu distanţă de doi metri între ele. E nevoie însă de rezervare. Se poate suna chiar de pe plajă. 

Răzvan Chițan, administrator plajă: Îi preluăm, le luăm numele şi numărul de telefon şi după aceea sunt rugaţi să intre pe plajă unde îi vor servi colegii noştri. După fiecare şezlong închiriat, seara, la plecare, va trebui să dezinfectăm cu această pompiţă care este încărcată cu biocid avizat de Ministerul Sănătăţii. 

Preţurile au îngheţat la nivelul anului trecut. 15 lei în sudul litoralului, între 25 şi 50 de lei în nord. E loc acum şi pentru cei care vor să stea pe prosop sau cearşaf. 

Turiştii care vin în acest sfârşit de săptămână pe litoral pot să stea cu prosopul sau cearșaful pe nisip. Operatorii de plajă trebuie să le asigure 30% din suprafaţa plajei pe care ei o au concesionată. Singura regulă pe care ei trebuie să o respecte este aceea de distanţare fizică.

Paul Marin, manager plajă: Regula e simplă. Cei doi metri între cearșaf şi noi ca administratori vom avea grijă să respecte aici doi metri plus luăm numărul de telefon, cum facem la şezlong vom face şi la cearșaf. 

10.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Rusaliile pe litoral, faţă de 140.000 câți au fost anul trecut. În cele 100 de hoteluri deschise, 90 la sută din camere sunt rezervate de Rusalii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primii turiști au ajuns deja pe litoral. Cu cât se poate închiria un şezlong şi ce reguli trebuie respectate (Video)