Sărbători de iarnă cu mâncăruri tradiţionale în conacele din Braşov
Turiştii care tânjesc după mâncărurile tradiţionale gătite ca pe vremea bunicii îşi pot petrece sărbătorile de iarnă în conacele din judeţul Braşov. Sunt întâmpinaţi cu mese îmbelşugate umplute de bucătarii cu preparate făcute după reţete vechi reinterpretate.
Turiştii care tânjesc după mâncărurile tradiţionale gătite ca pe vremea bunicii îşi pot petrece sărbătorile de iarnă în conacele din judeţul Braşov. Sunt întâmpinaţi cu mese îmbelşugate umplute de bucătarii cu preparate făcute după reţete vechi reinterpretate.
Când spunem mâncare săsească automat ne amintim şi gustul proaspăt al pâinii cu maia. Într-un conac din Braşov, preparatul este făcut după reţeta bunicii. Cu mult suflet şi câteva ingrediente.
Până ce pâinea stă la copt, în curtea conacului se pregăteşte la ceaun "ştearsă de pădure". O mâncare specific haiducească.
Şi într-un alt conac din Braşov, bucătarii pregătesc produse tradiţionale după reţete vechi. Cărnaţi, muşchi file ori ruladă de porc sunt specialităţile cele mai căutate în perioada Sărbătorilor.
Carnea va sta la afumat aproape 20 de ore, ca să prindă gustul tradiţional.
Multe dintre platourile ţărăneşti vor ajunge şi pe mesele românilor plecaţi peste graniţe.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰