Antena Meniu Search
x

Video Turiștii indisciplinați plătesc dublu pentru vacanță. Amenzile pot depăşi valoarea sejurului

Mare atenţie dacă petreceţi la munte zilele acestea! Cuprinşi de atmosfera feerică şi dornici de distracţie, e uşor să uitaţi de masca de protecţie sau de distanţare. Amenda poate chiar să depăşească suma plătită pentru sejur. Cea mai căutată staţiune a fost Sinaia, unde locurile de cazare libere sunt aproape epuizate.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 24.12.2020, 20:55

Vezi și
  • Meteorologii spun că vremea la munte e de partea turiştilor
  • În Sinaia, pârtiile se închid la ora 17:00

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acolo unde nu merge cu vorba bună, autorităţile vin cu amenzi. În Sinaia, pentru turiştii indisciplinaţi, care nu poartă masca de protecţie corect, nu respectă distanţa socială sau refuză să plece de pe pârtii când acestea se închid, vacanţa poate aduce un cost suplimentar considerabil.

Vali Stan, reporter Observator: În Sinaia, pârtiile se închid la ora 17:00, iar sfatul nostru este să respectaţi acest program.  În caz contrar, vă puteţi alege cu sancţiuni destul de mari de la jandarmii montani. Amenzile ajung chiar şi până la 2.500 de lei.

În privinţa păstrării distanţei, turiştii nu şi-au făcut prea multe griji. Pe pârtii, în ajunul Crăciunului, a fost loc suficient pentru toată lumea. Inclusiv la transportul pe cablu, aglomeraţia nu a mai fost ca în alţi ani. 

Fără multă lume şi fără incidente, Hera, câinele salvamontului din Sinaia a avut timp de joacă şi de şedinţe foto cu turiştii. 

Atracţia principală a fost însă zăpada din belşug. Turişti cazaţii chiar şi la o oră distanţă de mers cu maşina au făcut naveta ca poată schia aici. 

În timp ce în Poiana Braşov hotelierii cam fluieră a pagubă, în Sinaia sunt aşteptaţi oaspeţi chiar şi în seara de ajun.

Meteorologii spun că vremea la munte e de partea turiştilor. Începând de mâine va ninge şi se va depune un strat consistent de zăpadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turiștii indisciplinați plătesc dublu pentru vacanță. Amenzile pot depăşi valoarea sejurului