Antena Meniu Search
x

Turiştii uită de creme pentru un bronz mai intens

Soarele e şi mai periculos la mare! Pentru că, acolo, turiştii nu se feresc de el. Plajele sunt pline chiar şi în miezul zilei. Copiii se bălăcesc în apă fără pălărie. Iar părinţii uită de creme, pentru un bronz mai intens

Vezi și

Soarele e şi mai periculos la mare! Pentru că, acolo, turiştii nu se feresc de el. Plajele sunt pline chiar şi în miezul zilei. Copiii se bălăcesc în apă fără pălărie. Iar părinţii uită de creme, pentru un bronz mai intens. 

Rezultatele sunt însă altele: arsuri de piele şi insolaţii puternice. Meteorologii trag un semnal de alarmă - radiaţile ultraviolete sunt, în aceste zile, aproape de nivelul maxim. Iar la camerele de gardă ale spitalelor, deja sunt cozi.

Sute de copii se joacă în nisip, sub razele puternice ale soarelui. Nu au capul acoperit şi, cei mai mulţi dintre ei, nu sunt protejaţi nici de vreo loţiune specială. Astăzi, radiaţiile ultraviolete au fost cele mai puternice din ultimii ani! Iar la malul mării indicele UV a fost peste 8! Turiştii nu s-au speriat, însă.

Pentru un bronz perfect, doamnele şi domnişoarele stau la plajă şi în orele de foc! Cele mai expuse riscurilor sunt cele cu pielea deschisă la culoare, cu aluniţe sau pistrui. Chiar dacă folosesc uleiuri şi creme protectoare, nimic nu le ţine departe de pericole. Cea mai gravă afecţiune cauzată de soarele arzător este melanomul malign.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Turiştii uită de creme pentru un bronz mai intens