Antena Meniu Search
x

Ucigaşul unui fiu de judecător din Arad a fost prins în Spania

Ucigaşul unui fiu de judecător din Arad a fost prins în Spania, la 10 ani de la comiterea crimei. Autorităţile române ceruseră sprijin inclusiv de la Interpol pentru a-i da de urmă.

Vezi și

 Poliţia spaniolă a anunţat că l-a capturat pe fugarul în vârstă de 36 de ani. Bărbatul, fost angajat al jandarmeriei din Arad, va fi extrădat în România, unde îl aşteaptă 18 ani de închisoare. În cătuşe şi flancat de trei poliţişti spanioli. Aşa a fost dus Florin Moldovan din apartamentul din Murcia unde se ascundea în custodia poliţiei.

Românul de 36 de ani era căutat prin Interpol pentru crimă. A ucis, împreună cu un alt complice, un fiu de judecător, în 2004. Traian Alexandru Trifa a fost bătut cu bestialitate şi apoi abandonat pe un câmp din apropiere de Arad, pe malul Mureşului. Victima de 20 de ani a agonizat câteva ore şi în cele din urmă a murit. Iniţial cazul a fost tratat ca o sinucidere. Apoi, ca o crimă cu autor necunoscut.

Abia la insistenţele tatălui victimei care a adus noi probe, Parchetul General a cerut rejudecarea cazului. Iar Moldovan, fost jandarm la Arad dar cu legături inclusiv cu lumea interlopă din oraş, a fost arestat ca principal suspect. După 6 ani de la comiterea crimei.

Apoi, o instanţă din Sibiu l-a achitat şi l-a pus în libertate. Tot atunci a fost, probabil, şi momentul în care Florin Moldovan a fugit din ţară. În lipsa lui, tatăl victimei nu a abandonat lupta.

A mutat procesul de la Sibiu la Alba. Instanţa de aici l-a condamnat pe Moldovan la 18 ani de închisoare pentru uciderea lui Train Alexandru Trifa. Sentinţa nu a putut fi pusă în aplicare. Condamnatul nu mai era în România. A fost prins abia zilele trecute în Spania, cu mandat internaţional. Acum se fac formalităţile pentru extrădarea lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ucigaşul unui fiu de judecător din Arad a fost prins în Spania