Antena Meniu Search
x

Urșii noștri anunță iarnă grea. La fel și cârtița americanilor

Nici vorbă să vină primăvara. Nu o spun meteorologii, ci urşii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Moş Martin s-a trezit din hibernare şi, cum astăzi a fost soare, şi-a văzut umbra, aşa că s-a întors în bârlog. Semn că nu e rost de vreme mai bună.

Vezi și

Cocolino, Max şi Mar cel Sălbatic, alături de un prieten încă nebotezat. Au ieşit pe rând, au dat cu adulmecat curtea plină cu zăpadă şi s-au întors în bârlog. Spre dezamăgirea copiilor, dar şi a părinţilor care aşteptau de la ei numai veşti bune.

O vorbă din popor spune că ursul care îşi vede umbra fuge înapoi în culcuş, semn că iarna va mai dura cel puţin şase săptămâni.

Aşa se face că an de an, pe 2 februarie, de Ziua Ursului, îngrijitorii îl scot pe Moş Martin să facă prognoza. Spre deosebire de anul trecut, de această dată urşii ne transmit că iarna va fi lungă.

Doar aşa ne-am putea păstra o speranţă cât de mică. Cam greu însă, mai ales că şi prezicătorul americanilor, cârtiţa Phil, le dă dreptate urşilor de la Târgu Mureş.

Nici nu s-a arătat bine, că Phil s-a şi întors în bârlog. La fel a făcut de cele mai multe ori din 1886 încoace, de când există această tradiţie, iar americanii spun că nu s-a înşelat niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Urșii noștri anunță iarnă grea. La fel și cârtița americanilor