Antena Meniu Search
x

Ultima zi de pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou la Catedrala Patriarhală

Continuă pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou la Catedrala Patriarhală. Este ultima zi în care credincioşii pot merge să se închine la racla cu moaştele celui numit Ocrotitorul Bucureştilor.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 17:02

Vezi și
  • Jandarmii s-au asigurat că regulile sunt respectate cu sfinţenie.
  • Credincioşii au continuat să vină la pelerinaj până târziu în noapte.

Asta înseamnă că, cel puţin teoretic, undeva spre miezul nopţii ar trebui să se încheie pelerinajul, practic însă Patriarhia ar putea prelungi termenul, până când şi ultimul credincios va ajunge în faţa raclei.

Pelerinajul la moaştele Sfântului Dimitrie a reprezentat o provocare pentru voluntarii Bisericii Ortodoxe Române, care au dezinfectat racla după fiecare credincios în parte. Tocmai de aceea, timpul de aşteptare la coadă a fost de aproximativ o oră. Însă nu asta i-a nemulţumit pe oameni, ci faptul că au fost scindaţi în funcţie de buletin.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt patriarhie: Recomadarile si masurile care au fost oferite de Patriarhia Română raman neschimbate. Sanatatea celorlalti este o problema spirituala pt fiecare dintre noi

Iar jandarmii s-au asigurat că regulile sunt respectate cu sfinţenie.

Pelerin: Nu am buletinul la mine! Şi a zis că nu pot să intru...

Jandarm: Poate unii dintre ei au plecat suparati, dar au fost foarte intelegatori

Nemulţumit este şi Patriarhul Daniel, care a transmis Guvernului un mesaj... subtil.

Preafericitul Daniel, Patriarhul României: În toamna anului 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale sfântului cuvios Dimitrie. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit.

Credincioşii au continuat să vină la pelerinaj până târziu în noapte.

Pelerinajul se va încheia astăzi, la miezul nopţii. Dar Patriarhia ar putea extinde acest termen, până când şi ultimul credincios va ajunge în faţa raclei.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ultima zi de pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou la Catedrala Patriarhală