Un aliment pe care il consumi frecvent : “E ca si cum ai bea CINCI LITRI DE ULEI PRAJIT!”
Unul dintre cele mai daunatoare alimente pentru organism pe care le consumi frecvent sunt chipsurile
Expertii spun ca a manca zilnic cate o punga de chipsuri e echivalent cu a bea cinci litri de ulei prajit pe an. Un alt dezavantaj este faptul ca acestea creeaza o dependenta de care nu se poate scapa usor si asta pentru ca au o aroma placuta si un gust puternic. In plus, creste riscul aparitiei cancerului si favorizeaza dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Medicii nutrionisti recomanda evitarea acestor produse din cauza continutului ridicat in calorii, carbohidrati de tipul amidonului si zaharoza.
Michael Moss, autorul cartii “Salt, Sugat, Fat “ How The Food Giants Hookes Us”, a ajuns la concluzia ca industria chipsurilor are o strategie foarte bine pusa la punct in ceea ce priveste stimularea anumitor centri cerebrali care genereaza dorinta de a manca din ce in ce mai mult acest aliment, dupa cum informeaza Antena 3.
Se pare ca sarea de pe cartofi are un efect “exploziv”, in timp ce grasimea ofera o senzatie de gustos si satios. Sa nu uitam de strategiile de marketing care numesc chipsurile “alimente gourmet” care ii face pe oameni sa cumpere si sa aiba incredere in aceste produse.
Conform celor mai recente studii, Romania se afla pe primele locuri in Europa in ceea ce priveste consumul de chipsuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰