Antena Meniu Search
x

Un bărbat a murit trimis acasă de medici

Sunt acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Botoşani. Un bărbat a murit trimis acasă de medici, după o consultaţie. Omul avea ruptură de aortă şi nevoie urgentă de operaţie

Vezi și

Sunt acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Botoşani. Un bărbat a murit trimis acasă de medici, după o consultaţie. Omul avea ruptură de aortă şi nevoie urgentă de operaţie

Sunt acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Botoşani. Un bărbat a murit, trimis acasă de medici după o consultaţie. Asta deşi omul avea ruptură de aortă şi nevoie urgentă de operaţie. Omul a aflat de problemă a doua zi, la un cabinet medical privat. S-a stins chiar în elicopterul SMURD care îl ducea în sfârşit spre spitalul din Iaşi. Andrei Naiţă are detalii. Andrei, ce spune cardiologul acuzat?

Medicul susţine că nu a crezut că este necesar ecocordul, adică acea intervenţie care ar fi arătat exact ce problemă are bărbatul de 43 de ani. Nu a crezut că este necesar pentru că pacientul nu avea, spune el, simptomele specifice afecţiunii, ale rupturii de aortă. Mai exact, durerile acuzate de el nu erau atât de puternice. De vină pentru înţepăturile din piept ar fi fost oboseala, a crezut medicul, aşa că i-a prescris calciu şi magneziu, apoi l-a trimis acasă. E adevărat, şi doctorul de la cabinetul privat unde a mers bărbatul nu şi-a dat seama din start ce are omul, pentru că simtomele lui erau atipice, dar el a decis în cele din urmă să îi facă acel ecocord. Când a aflat ce are, l-a trimis imediat la spitalul din Botoşani, iar de acolo, medicii l-au trimis cu elicopterul la Iaşi.

Din păcate, pacientul a intrat în stopcardiorespirator şi n-a supravieţuit. Familia lui a depus deja plângeri la spitalul din Botoşani şi la Colegiul Medicilor Botoşani. Anchetele au început deja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat a murit trimis acasă de medici