Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Dej, pasionat de furt

Un bărbat din Dej riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru că nu poate să stea deoparte de gadgeturile de ultimă generaţie.

Vezi și

 Un bărbat din Dej riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru că nu poate să stea deoparte de gadgeturile de ultimă generaţie.

Săptămâna trecută, individul a intrat de două ori într-un magazin IT. De fiecare dată a luat de pe raft produse dar a "uitat" să treacă pe la casă, să le şi plătească.

Camerele de supraveghere instalate în magazin au surprins fiecare mişcare a bărbatului. Iar poliţiştii l-au identificat deja. Ora 15:00. Bărbatul intră în magazin. Cu o mână în buzunar. Relaxat.

Face un tur al magazinului cu privirea. Se opreşte în faţa unui raft. Duce mâna după un produs. Îl analizează câteva secunde, după care îl pune înapoi. Pare un client în căutarea produsului ideal.

Se mută în faţa raftului cu dvd-uri. Întinde iar mâna dar renunţă. Pare că e în cautarea a ceva. Aşa şi este. Caută ocazia. Şi o găseşte după numai două minute. Pune mâna pe două DVD-uri cu jocuri de calculator şi fără să ezite, le ascunde în buzunarul interior al hainei.

În secunda următoare un client adevărat intră în magazin. Individul dă semne de retragere, însă doar schimbă locul în care ţine obiectul. Îl pune la spate. Apoi mai dă o tură.

Schimbă câteva cuvinte cu angajatul, după care se îndreaptă, cu paşi mărunţi, spre ieşire. Mai aruncă o ultimă privire şi iese. În faţa magazinului mai schimbă câteva vorbe cu angajatul şi se îndepărtează agale.

Pe terenul deja studiat, bărbatul apare şi a doua zi. La fel de relaxat intră în vorbă cu angajatul. Răbdător, minute în şir bărbatul se uită prin magazin, revine la raftul cu dvd-uri, se uită la fiecare în parte. După acelaşi tipar, aşteaptă doar momentul potrivit.

Şi când îl prinde - loveşte. Bărbatul s-a servit de pe raft cu un card de memorie dar şi o pereche de căşti. Ascunse în acelaşi buzunar al hainei. Mai dă două ture de magazin şi se face nevăzut. Prejudiciul făcut de bărbatul de 55 de ani se ridică la câteva sute de lei. Poliţiştii l-au identificat pe baza imaginilor şi l-au dus deja la audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Dej, pasionat de furt