Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Maramureș a fost plasat în izolare la domiciliu, după ce vecinul cu același nume a fost depistat cu Covid

Situație incredibilă într-o comună din județul Maramureș. Un bărbat a fost plasat în izolare la domiciliu timp de 5 zile chiar dacă nu avea un rezultat pozitiv de Covid. Mai mult, acesta nu își făcuse nici măcar testul. Omul a ajuns în această situaţie dintr-o neînţelegere. Un vecin cu același nume s-a testat la un spital de specialitate din Baia Mare, iar autorităţile au făcut confuzie între cei doi oameni.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 24.11.2020, 17:23

Vezi și
  • Bărbatul a aflat că este în izolare la domiciliu abia în momentul în care un polițist l-a verificat acasă să vadă dacă respectă această măsură.
  • Confuzia a plecat de la spital, unde ambii bărbați figurau în sistem.

Omul a ajuns în această situaţie dintr-o neînţelegere. Un vecin cu același nume s-a testat la un spital de specialitate din Baia Mare, iar autorităţile au făcut confuzie între cei doi oameni.

Bărbatul a aflat că este în izolare la domiciliu abia în momentul în care un polițist l-a verificat acasă să vadă dacă respectă această măsură. În acel moment, bărbatul s-a hotărât să facă propria anchetă și așa a aflat că un vecin cu același nume s-a testat joia trecută la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare.

Din moment ce se știa că vecinul lui are simptome specifice Covid-19, bărbatul nu înțelegea de ce a fost el plasat în izolare la domiciliu.

Aceeași întrebare a fost adresată de reporterul Observator reprezentanților DSP din județ, iar directorul instituției a explicat de unde a venit confuzia: Bărbatul plasat în carantină figura în sistemul spitalului, după ce în trecut a beneficiat de tratament de specialitate la unitatea medicală. În momentul în care a fost primit rezultatul pozitiv la Covid-19, el a fost trecut din greșeală în dreptul numelui său.

După ce s-a aflat de unde a plecat încurcătura, bărbatul a ieșit din izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Maramureș a fost plasat în izolare la domiciliu, după ce vecinul cu același nume a fost depistat cu Covid