Antena Meniu Search
x

Un bătrân este mort în acte, dar viu pe stradă

O vorbă spune că moartea face şi ea parte din viaţă. Nimic mai adevărat, ar completa un gălăţean de 78 de ani

Vezi și

Bătrânul n-a murit, dar s-a trezit că are certificat de deces. De vreo zece ani. Unul emis tocmai de o primărie din Bucureşti, acolo unde, de fapt, ar fi murit omul. Şi cum un deces n-aduce nimic bun, au urmat problemele.

El este Ion Comişan. Îl vedeţi. Îl auziţi. Este cât se poate de viu. Şi, totodată, să spunem, cât se poate de mort. Cel puţin, în acte. Să luăm exemplu ziua când a aflat că nu mai e în viaţă.

"Am mers la medicul de familie şi medicul mi-a spus: "Domnu' Comişan, nu pot să vă mai fac nicio reţetă, nimic, că nu-mi decontează Casa de Asigurări de Sănătate. Sunteţi decedat!", povesteşte bărbatul. 

Evident, nu voia decât să-şi ia o reţetă, ca un simplu pensionar cu probleme de sănătate. Aşa a început omul să sape pe la instituţii să vadă ce se întâmplă. La Casa de Sănătate, angajatele s-au uitat de două ori la el să vadă dacă-i viu.

"Domnule", zice, "e o greşeală undeva. Omul e în viaţă, la noi apare decedat!".

Păi, dacă apăreaţi decedat, de ce nu v-au oprit pensia?

Nu ştiu!

Zic: "E cazul să mă duc la poliţie, la Evidenţa Populaţiei?".

"N-ar fi rău!".

Şi aici, domnul Comişan s-a văzut mort în fişe. Cu certificat de deces cu tot. De la Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor a primit o înştiinţare cum că Primăria Sectorului 3 din Bucureşti a emis certificat. Cel mai probabil, un funcţionar de acolo a făcut o greşeală.

Doar că omul nu figura chiar peste tot ca trecut la cele veşnice. Pe lângă faptul că-şi primea pensia, a putut să-şi schimbe permisul auto fără probleme. Cu toate astea, liniştea nu venea. Trebuie să învie, cumva. Şi cât mai repede.

Am stat de vorbă cu un avocat. Zice: "Domnule, trebuie să deschideţi acţiune din Galaţi pentru Primăria Sectorului 3, din Bucureşti".

Acum, omul trebuie să-şi recapete viaţa înapoi de la Primărie. Din fericire, la Casa de Asigurări de Sănătate situaţia s-a rezolvat deja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un bătrân este mort în acte, dar viu pe stradă