Antena Meniu Search
x

Întorsătură DRAMATICĂ în cazul bebeluşului mort la Iaşi. Mama l-ar fi luat acasă, deşi medicii i-au spus să n-o facă, poliţia a deschis dosar de MOARTE SUSPECTĂ

O femeie din Iasi, a cerut disperata ajutor la Serviciul de urgenta 112. Femeia, mama unui bebelus de doar 3 luni a solicitat un echipaj medical de urgenta, spunand operatorului ca micutul s-a invinetit si nu mai respira.

Un bebeluş a murit la Iaşi, după ce doctorii i-au spus mamei sa ducă copilul acasă, deşi fusese perfuzat şi diagnosticat cu infectie respiratorie

O femeie din Iasi, a cerut disperata ajutor la Serviciul de urgenta 112. Femeia, mama unui bebelus de doar 3 luni a solicitat un echipaj medical de urgenta, spunand operatorului ca micutul s-a invinetit si nu mai respira.

Imediat un echipaj de terapie mobila intensiva s-a deplasat la locuinta iesencei din strada Smardan, din municipiul Iasi. Cand medicul a ajuns la fata locului, a observat ca sugarul este cianotic (coloratie albastra sau violeta a pielii) si fara suflare. Din pacate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viata copilului si au declarat decesul. Cadavrul bebelusului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala unde, in urma necropsiei, medicii vor stabili cauza decesului.

Mama a spus medicilor ca miercuri ar fi mers cu bebelusul la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi pentru ca a observat ca micutul are febra si plangea in continuu. La unitatea medicala, copilul ar fi fost diagnosticat cu infectie respiratorie si i s-ar fi administrat un tratament perfuzabil. Medicii nu ar fi internat copilul si i-ar fi spus mamei sa mearga la domiciliu si sa revina a doua zi pentru continuarea medicatiei. Ieri dimineata, inainte de a ajunge cu bebelusul la spital, mama ar fi descoperit ca micutul nu mai respiră.

UPDATE: Se pare că situaţia nu este tocmai aşa, pentru că, potrivit medicilor, femeia s-ar fi externat cu copilul la cerere, în ciuda recomandărilor medicilor, care i-ar fi spus să rămână. Astfel, mama a adus copilul la spital pe data de 15 februarie şi ar fi plecat în aceeaşi zi, cu toate că i s-a spus să rămână. Ea s-a întors în ziua următoare şi au rămas internaţi până pe data de 22. După această dată nu au mai fost de găsit, părăsind spitalul fără aprobare. Ieri dimineaţă, pe 23 februarie, mama a sunat la SMURD, spunând că bebeluşul nu mai respiră.

"A fost o solicitare astazi (ieri-n.r.) dimineata, la ora 5:00, pe strada Smardan, la un bebelus de 3 luni. Mama a spus ca sugarul este cianotic si a fost trimis imediat un echipaj tim (terapie intensiva mobila-n.r.). Copilul era sub tratament pentru infectie respiratorie. Mama ne-a spus ca a fost cu o zi inainte la Spitalul Sf. Maria, unde copilul a fost diagnosticat si a primit tratament cu antibiotice. La o mana sugarul avea branula. Din cate ne-a spus mama, trebuia sa revina la spital. Urmeaza ca mama sa aduca biletul de iesire din spital", a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

La Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi va fi demarata o ancheta pentru a se stabili ce s-a intamplat. "Maine (astazi-n.r.) vom analiza aceasta situatie sa vedem unde a fost consultat copilul si ce spune medicul care l-a vazut. Este posibil ca mama sa fi mers cu bebelusul direct la un medic din clinica si sa nu fi trecut prin Unitatea de Primire Urgente. Dupa ce vom analiza toate aspectele, vom putea oferi un punct de vedere", a declarat dr. Solange Rosu, sefa UPU si purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria. (sursa)

Până în acest moment nu s-a înregistrat nicio plângere împotriva medicilor. Poliţia a deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Întorsătură DRAMATICĂ în cazul bebeluşului mort la Iaşi. Mama l-ar fi luat acasă, deşi medicii i-au spus să n-o facă, poliţia a deschis dosar de MOARTE SUSPECTĂ