Antena Meniu Search
x

Un clujean desfigurat de o explozie, discriminat de angajatori

Faţa îl face pe om. Cel mai bine ştie asta un clujean. El a fost desfigurat de o explozie. Vrea să muncească, însă de câţiva ani, nimeni nu e dispus să-i ofere o şansă

Vezi și

Faţa îl face pe om. Cel mai bine ştie asta un clujean. El a fost desfigurat de o explozie. Vrea să muncească, însă de câţiva ani, nimeni nu e dispus să-i ofere o şansă

Bărbatul e convins că lumea se fereşte de el, din cauza feţei brăzdate de cicatrici. E condamnat să trăiască din indemnizaţia lunară de 30 de lei pe lună.

Poate dacă avea un chip comun, nu se lovea de atâtea uşi închise. Însă Iosif are faţa cicatrizată. Mâinile mutilate. O explozie i-a spulberat şansele la o viaţă normală, pe când era doar copil.

Iosif a supravieţuit. A crescut. A învăţat, culmea, să înfrumuseţeze natura. Acum are diplomă de peisagist. Dar nimeni nu e interesat de ea. Bărbatul de 47 de ani nu vrea milă. Şi nici pomană. Îşi caută un loc de muncă. Un loc, în normalitate.

Egalitatea şanselor se opreşte la prima vedere.

A fost ocolit, exilat în propria ţară. Nu are o casă a lui. Şi trăieşte din indemnizaţia de handicap: 33 de lei.

Astăzi, şi-a încercat din nou norocul la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de muncă. A luat un bon de ordin, şi-a pregătit CV-ul şi diplomele. Şi a aşteptat. Însă nici de data aceasta şansa nu şi-a întors faţa către el.

Poate că mai uşor decât să aştepte schimbarea mentalităţilor, ar fi să se schimbe el. Fizic, în sala de operaţii.

Iosif continuă să spere că viaţa lui va lua altă turnură. Înspre normalitate. Visează să i se spună, în curând, "eşti angajat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un clujean desfigurat de o explozie, discriminat de angajatori