Antena Meniu Search
x

Un cuplu imparte aceeasi lista de asteptare pentru un transplant renal

O iubire nascuta pe o lista de asteptare. S-au cunoscut la Institutul Fundeni, unde asteptau amandoi un transplant renal, insa rinichii primiti le-au cedat si impart din nou aceeasi lista de asteptare

Vezi și

E o poveste de dragoste peste care Dumnezeu a suflat miracol. De trei ani, Madalina si George impart egal speranta unui vieti normale. Pentru ca amandoi au nevoie, iar, de transplant renal. Acum doua luni, Madalinei i s-a gasit un donator compatibil. "Am sunat pe toata lumea, nu prea intelegea nimeni ce spun ca in acelasi timp plangeam", a spus Madalina.

Dar n-a fost sa fie! Soarta le-a jucat inca o festa, ironic, chiar de Ziua Pacalelilor. "Eram compatibili, dar aveam aceiasi anticorpi si automat organismul mi-ar fi respins grefa si era pacat sa-l iau eu cand a fost compatibil cu altcineva. N-avea nici aceiasi anticorpi", a mai povestit fata. Pana cand li se vor gasi rinichii potriviti, cei doi indragostiti merg la dializa odata la doua zile. O fac cu zambetul pe buze si tinandu-se de mana.

Madalina si George impart acum aceeasi lista de asteptare. Pentru el cautarea este mai dificila, pentru ca potrivit analizelor, riscul sa respinga un organ nou e mai mare. Intre doua sedinte de dializa, ei fac planuri de viitor. Toate au, insa, legatura cu transplantul: "Sa fac transplant ca sa pot sa plec, sa plec la munca", a spus George.

In ciuda bolii, Madalina si George sunt campioni. Au demonstrat-o si la Jocurile Europene pentru persoane cu transplant si dializa, de unde s-au intors cu sase medalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un cuplu imparte aceeasi lista de asteptare pentru un transplant renal