Antena Meniu Search
x

Un curier din Hunedoara și-a înscenat o tâlhărie ca să-și acopere o datorie

Un angajat al unei firme de curierat din Hunedoara și-a înscenat o tâlhărie ca să scape de o datorie mai veche.

de Monica Palade

la 20.03.2021, 12:34

Un curier din Hunedoara și-a înscenat o tâlhărie ca să-și acopere o datorie - Profimedia

Bărbatul a susținut că mai multe persoane necunoscute l-au atacat cu un spray lacrimogen și i-au furat 18.000 de lei. La scurt timp după ce au început cercetările, oamenii legii au constatat că de fapt asistau la o declarație mincinoasă.

În demersul său, bărbatul a avut și trei complici, care la rândul lor sunt cercetați penal pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore.

În casa tânărului de 22 de ani, care a pretins că a fost tâlhărit, polițiștii au găsit 11.000 de lei.

Citește și:

Ce spun anchetatorii

 

Polițiștii orașului Simeria au fost sesizați vineri seara de un tânăr de 22 de ani, din Deva, angajat al unei firme de curierat, care s-a plâns că, în timp ce se afla în localitatea Săulești, a fost tâlhărit și i-au fost furați peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în față spray iritant-lacrimogen.

Polițiștii au început cercetări pentru tâlhărie calificată, însă, în urma investigațiilor s-a stabilit că tânărul a mințit. „Din cercetări, a reieșit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi și a fost ajutat în acest demers de alți trei tineri (doi tineri și o tânără, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani)”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Poliției Hunedoara.

În fața noilor date, polițiștii au schimbat încadrarea juridică și fac cercetări pentru delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. Tânărul de 22 de ani a fost reținut, iar după percheziții la el acasă, au fost recuperați 11.000 de lei.

Ceilalți trei tineri, care l-au ajutat să însceneze tâlhăria, sunt cercetați pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare. ȘI ei au fost reținuți pentru 24 de ore, atât ei, cât și tânărul de 22 de ani urmând să fie prezentați instanței pentru luarea măsurilor legale.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri sociale » Un curier din Hunedoara și-a înscenat o tâlhărie ca să-și acopere o datorie