Antena Meniu Search
x

Un elev piteştean a luat locul I la Olimpiada Internaţională de Chimie din Moscova

La 18 ani, un tânăr piteştean are cu ce să se laude. Este printre cei mai buni elevi la chimie din lume!

Vezi și

 La 18 ani, un tânăr piteştean are cu ce să se laude. Este printre cei mai buni elevi la chimie din lume! A luat locul întâi la Olimpiada Internaţională de Chimie din Moscova.

În total au participat elevi din 16 ţări dar românul nostru s-a întors cu aurul. Tânărul este un adolescent, aparent, obişnuit, are o iubită, face înot, ski, cântă la chitară şi stă chiar şi pe Facebook!

La doar 18 ani, Radu este încă în formare. Dar este deja un elev de aur mondial la chimie. Şi totuşi, chipul nu i se zăreşte doar printre epubretele din laborator iar ochii nu îi sunt mascaţi de ochelari cu ramă groasă, aşa cum am fi tentaţi să credem. Ba dimpotrivă.

Radu a făcut parte din lotul olimpic de chimie al României. A obţinut anul acesta medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova. Adică cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie.

Iar plăcerea se vede în rezultate. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie au participat cei mai premiaţi 105 elevi din 16 ţări. Timp de 5 ore, toţi au parcurs trei probe, cu un grad de complexitate extrem de ridicat.

Dar cei mai mulţi, după absolvire, aleg să plece din ţară. După bacalaureat, şi Radu vrea să-şi continue studiile la o universitate de profil din Anglia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Un elev piteştean a luat locul I la Olimpiada Internaţională de Chimie din Moscova