Antena Meniu Search
x

Un fost azil de batrani din centrul Capitalei s-a transformat in adapost pentru nevoiasi

Un fost azil de batrani din centrul Capitalei s-a transformat in azil de suflete. Cladirea, lasata in paragina, a fost retrocedata si noii proprietari nu s-au mai interesat de soarta ei. Asa ca a devenit adapost pentru mai multe familii nevoiase.

Vezi și

De mai bine de zece ani, familia Niculae e pe drumuri. A dormit sub cerul liber, prin subsoluri sau in masini parasite. In urma cu doi ani au gasit un acoperis deasupra capului: fostul azil de batrani din strada Radu Voda, care e in paragina.

Cladirea a fost retrocedata proprietarilor in urma cu mai bine de zece ani, dar a fost abandonata. De pe pereti cade tencuiala, iar in curte te intampina un miros intepator, de urina. E insa locul pe care cateva zeci de oameni nevoiasi se bucura sa il numeasca acasa.

“Daca in alta parte nu avem, zicem bogdaproste si pentru ce avem”, spun oamenii.

Cei patru copii ai familiei Niculae nu merg la scoala. Parintii abia au bani sa le puna pe masa o felie de paine. Aceeasi soarta o impartasesc toti "vecinii" de azil. Copiii se joaca prin curte, printre gunoaie, cu o minge si un catel. Doua jucarii gasite. Ar putea oricand ramane si fara ele.

Politia stie de locatarii fostului azil de batrani. O parte dintre ei nu au buletin de Bucuresti. Altii, cum e familia Niculae, asteapta un ajutor de la autoritati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un fost azil de batrani din centrul Capitalei s-a transformat in adapost pentru nevoiasi