Antena Meniu Search
x

Video Incendiul care a mistuit mansarda unui bloc a lăsat în stradă zeci de timişoreni. Pericolul construcţiilor noi ridicate pe blocuri vechi

Zeci de timişoreni au ajuns pe drumuri după ce un incendiu a mistuit mansarda blocului în care locuiau, duminica trecută. Era o construcţie recentă, la fel ca alte zeci, răsărite peste imobilele vechi. S-a construit haotic, fără să se ţină seama de securitatea la incendiu, spun experţii. Autorităţile locale au votat abia de câteva luni un document care obligă dezvoltatorii să respecte norme riguroase de protecţie. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.03.2022, 07:43

Vezi și

Proprietarii mansardei care a ars duminică dimineaţă s-au întors, ieri, să vadă ce a mai rămas din apartamentele lor.

Reporter: Ati fost sus? Cum arată apartamentul?

Locatar: Este complet distrus. Toate bunurile au ars, inclusiv mobilierul, deci practic nu mai este nimic. 

Incendiul a adus din nou în discuție modul în care dezvoltatorii realizează mansardările. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: La Timișoara se fac mansardări de 15 ani. Autoritatile locale au spus, in repetate rânduri, că blocurile mansardate astfel au o grămadă de probleme si au initiat un regulament pentru descurajarea celor care vor să fenteze legea, dar și pentru siguranța oamenilor

Dominic Fritz primarul Timisoarei: Aceasta mansarda in ziua de azi nu s-ar fi putut construi. m restrictionat densitatea acestor mansarde. m si impus folosirea materialelor ignifuge pentru realizarea invelitorii.

Incendiu la mansarda unui bloc de locuinţe

Însă noile regulamente au fost votate abia acum câteva luni. Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din Timişoara spune că mansardele cu probleme sunt peste tot. 

Petru Olariu, președinte Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara: Nu s-au pus condiţii suficiente vizavi de pericolul la incendii. Dacă mă uit în jur, unde sunt eu acum, cel puţin trei blocuri din câte le văd acum, imediat, toate sunt în proces cu cel care a făcut mansarda. 

Din toamna anului trecut, de când a intrat în vigoare noul regulament, nu a mai fost depusă nicio solicitare pentru autorizație de construire a mansardelor. Exista însa şi o explicatie: dezvoltatorii încă lucrează la modificarea proiectelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Incendiul care a mistuit mansarda unui bloc a lăsat în stradă zeci de timişoreni. Pericolul construcţiilor noi ridicate pe blocuri vechi