Antena Meniu Search
x

Video Incendiu puternic la o mănăstire din Fălticeni. Peste 20 de persoane se aflau în clădire

Incendiu puternic, seara trecută, la o mănăstire din Fălticeni, judeţul Suceava. Flăcările s-au propagat la mansarda unei clădiri de chilii. Peste 20 de persoane se aflau în clădire în momentul izbucniriii incendiului. Din fericire, în urma incidentului, s-au înregistrat doar pagube materiale. 

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 10:39

Vezi și

Alarma s-a dat puţin după ora 17:00, la Mănăstirea Buciumeni, din Fălticeni. Şapte autospeciale de stingere au ajuns la faţa locului unde, din cauza unei lumânări aprinse, o cameră aflată la mansardă s-a aprins dintr-odată. Flăcările s-au propagat imediat şi la restul construcţiei.

Maica stareţă: Am înţeles că au ars două chilii, celelalte sunt afumate. Oricum s-a dat cu multă apă, fiind din lemn cred că sunt degradate.

Maică: Am încercat să intrăm, să stingem cu stingătorul, dar nu se putea pentru că era deja foarte extins. Toată camera era în flăcări. 

Aproximativ 300 de metri pătraţi s-au făcut scrum. Din cele 23 de persoane aflate înăuntru, 15 au fost salvate din flăcări de către pompieri. 

Pe acelaşi subiect

Alin Găleată, pdc ISU Suceava: Intervenţia a fost destul de dificilă într-adevăr, zona de sus a mansardei este construcţie din lemn. Dacă nu am fi ajuns la timp, ţinând cont că suntem destul de aproape de această mănăstire, exista pericolul ca întreaga clădire să fie cuprinsă de flăcări. 

O singură maică a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică, dar nu a fost nevoie de transport la spital. Pagubele materiale însă, sunt uriaşe.

Un adăpost de animale s-a făcut scrum în localitatea Miclea

Tot ieri, un alt incendiu devastator a avut loc în localitatea Miclea, din judeţul Botoşani. Un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins rapid din pricina vântului puternic, iar flăcările au înghiţit o gospodărie aflată în apropiere. Un adăpost de animale de peste o mie de metri pătraţi şi un depozit în care erau depozitate 20 de tone de furaje s-au făcut scrum. Proprietarii au reuşit să salveze din flăcări cinci vaci şi trei viţei, însă, din nefericire, restul animalelor au ars de vii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu puternic la o mănăstire din Fălticeni. Peste 20 de persoane se aflau în clădire