Antena Meniu Search
x

Un înger salvator înoată pentru Evelina. O fetiţă diagnosticată cu o boală genetică rară

Înoată de şapte ore şi mai are încă 17 dintr-o cursă în care a pornit pentru Evelina. O fetiţă de niciun an din Galaţi, diagnosticată cu o boală genetică rară

Vezi și

Înoată de şapte ore şi mai are încă 17 dintr-o cursă în care a pornit pentru Evelina. O fetiţă de niciun an din Galaţi, diagnosticată cu o boală genetică rară

Gabriel Drăghici este un bucureştean obişnuit, soţ şi tată, care vrea să o salveze. Vrea să adune astfel bani pentru tratamentul care o ţine pe copilă în viaţă. Pentru boala ei, fibroză chistică, nu există leac. Un tratament experimental este pe cale să ajungă în farmaciile din America. Iar la el, Eveline ar putea acces, abia după vârsta de şase ani. 

O fetiţă de niciun an strânge în mâini un înger. Fără să ştie, se roagă pentru cel care luptă să o salveze. Şi să adune, în 24 de ore, bani pentru tratamentul ei. Gabriel Drăghici este un bucureştean care va înnota o noapte şi o zi pentru micuţa care a venit pe lume cu o boală genetică rară. Fibroza chistică. Lipsa unei proteine din organism le provoacă bolnavilor complicaţii digestive şi pulmonare.

Un tratament scump care costă lunar şi o mie de lei. Evelina are nevoie de el ca să rămână în viaţă. Pentru boala ei sunt deocamdată doar soluţii experimentale, care nu au ajuns încă în România.

Altfel, Evelina nu va putea recupera ceea ce a pierdut în şase luni de viaţă de când creşterea ei a stagnat din cauza bolii. În America, un tratament salvator care va putea fi administrat copiilor cu vârsta de peste şase ani e pe cale să ajungă în farmacii. Gabriel Drăghici s-a pregătit pentru 1200 de ture de bazin. Înainte să se scufunde în apa rece, a fost îmbrăţişat de soţie şi de fetiţa lui.

Cursa lui Gabriel se va încheia mâine la prânz. Din banii adunaţi, Evelinei îi va fi cumpărată o vestă de fizioterapie pentru plămâni care o va ajuta să respire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un înger salvator înoată pentru Evelina. O fetiţă diagnosticată cu o boală genetică rară