Antena Meniu Search
x

Un jurnalist american a intocmit topul saraciei culinare

Americanii iubesc fast-food-ul, iar nemtii nu-si pot imagina viata fara bere. Pentru toate acestea, o familie cheltuie pana la 400 de euro pe saptamana. Asta in timp ce o familie din Bhutan traieste cu 3,8 euro saptamanal.

Vezi și

Nu toti oamenii din lume sunt, insa la fel de norocosi. Unii sunt nevoiti sa hraneasca 16 suflete cu nici patru euro. Un jurnalist american a facut inconjurul lumii si a luat masa cu 30 de familii. La final, a imortalizat momentul.

Cei mai modesti oameni din lume traiesc la poalele muntilor Himalaya, in Bhutan. O familie de 16 persoane se multumeste cu foarte putin. Cateva cosuri cu legume si fructe, un sac de cereale si, poate, o sticla cu lapte. Festinul ii costa uimitoarea suma de 3.8 euro pe saptamana. Adica nici 20 de lei.

Africanii din Mali sunt urmatorii in topul saraciei culinare. Cu 19 euro pe saptamana, o familie reuseste sa hraneasca 10 membri. La fel de putin mananca si familiie din Mongolia, India sau Ecuador, doar ca in peisaj apare ocazional si carne sau chiar o sticla cu suc. E drept, cheltuie cu cinci euro mai mult pe saptamana.

Deloc surprinzator, la polul opus sunt europenii si americanii. Daca ne uitm pe masa nemtilor, vedem: bere, bere, bere, suc, suc, suc si o masa plina cu semipreparate. Pentru acestea scot din buzunar 380 de euro pe saptamana, pentru o familie de doar patru persoane. Adica de 100 de ori mai mult decat familia din Bhutan.

Iar daca aruncam un ochi si peste ocean, in Statele Unite e o intreaga veselie. Fast-food, pizza, chips-uri si dulciuri in valoare de 260 de euro pe saptamana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un jurnalist american a intocmit topul saraciei culinare