Antena Meniu Search
x

Un medic din comisia de expertiza a cumparat cartea atentatorului de la Iasi

Atentatorul din facultate este cel mai citit autor de la Socola! Pentru a patrunde in mintea barbatului cu bomba, medicii si psihiatrii i-au cumparat cartea

Vezi și

Tanarul a devenit, in mintea lui, Biciul lui Dumnezeu. A adus un obuz periculos, printre studenti si a fost gata sa apese pe detonator. Prima lupta a atentatorului s-a terminat cu o internare, in spitalul de psihiatrie Socola, dar a inceput cu o carte. "Am pus mana de la mana si am strans 50 de lei si am cumparat cartea", a spus Calin Scripcaru, medic legist. Cumparata sau primita in dar, cartea celui care visa sa arunce in aer o universitate are acum cativa fani.

In opera vietii lui, atentatorul arunca vina pentru felul in care a ajuns asupra parintilor. Cu cinci ani inainte sa gaseasca un proiectil langa o cocioaba din munti si sa-l aduca intr-un rucsac, la Iasi, barbatul se autocaracteriza in paginile cartii lui. "Eu nu sunt preot, ci un fel de mic Dumnezeu. Un pui de Dumnezeu."

Au citit-o doar cativa oameni. Unul singur a cumparat-o de pe raftul unui anticariat in care a fost expusa, cu ani in urma. "Continutul acestei carti nu m-a atras, nu m-a convins, nu a trezit nimic textul in mine", povesteste Dumitru Grumazescu, anticar. Insa in mintea celui care a scris-o a trezit revolta. La o saptamana dupa bomba de la licenta, analistii mintii l-au supus la o noua expertiza.

"Este un om cuminte, respectuos, blajin". Si foarte inteligent, spun psihiatrii. Are un coeficient de inteligenta de peste 120. Spune ca regreta ce a facut si ca vrea sa scrie, din nou.

Comisia inca nu a stabilit daca era lucid atunci cand a construit si a incercat sa detoneze bomba din universitate. Pana cand se va afla daca era sub semnul bolii sau al luciditatii, atentatorul ramane internat, cu paza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un medic din comisia de expertiza a cumparat cartea atentatorului de la Iasi