Meniu
Search
x

Un medic din comisia de expertiza a cumparat cartea atentatorului de la Iasi

Atentatorul din facultate este cel mai citit autor de la Socola! Pentru a patrunde in mintea barbatului cu bomba, medicii si psihiatrii i-au cumparat cartea

la 18.07.2013, 19:40
Vezi și

Tanarul a devenit, in mintea lui, Biciul lui Dumnezeu. A adus un obuz periculos, printre studenti si a fost gata sa apese pe detonator. Prima lupta a atentatorului s-a terminat cu o internare, in spitalul de psihiatrie Socola, dar a inceput cu o carte. "Am pus mana de la mana si am strans 50 de lei si am cumparat cartea", a spus Calin Scripcaru, medic legist. Cumparata sau primita in dar, cartea celui care visa sa arunce in aer o universitate are acum cativa fani.

In opera vietii lui, atentatorul arunca vina pentru felul in care a ajuns asupra parintilor. Cu cinci ani inainte sa gaseasca un proiectil langa o cocioaba din munti si sa-l aduca intr-un rucsac, la Iasi, barbatul se autocaracteriza in paginile cartii lui. "Eu nu sunt preot, ci un fel de mic Dumnezeu. Un pui de Dumnezeu."

Au citit-o doar cativa oameni. Unul singur a cumparat-o de pe raftul unui anticariat in care a fost expusa, cu ani in urma. "Continutul acestei carti nu m-a atras, nu m-a convins, nu a trezit nimic textul in mine", povesteste Dumitru Grumazescu, anticar. Insa in mintea celui care a scris-o a trezit revolta. La o saptamana dupa bomba de la licenta, analistii mintii l-au supus la o noua expertiza.

"Este un om cuminte, respectuos, blajin". Si foarte inteligent, spun psihiatrii. Are un coeficient de inteligenta de peste 120. Spune ca regreta ce a facut si ca vrea sa scrie, din nou.

Comisia inca nu a stabilit daca era lucid atunci cand a construit si a incercat sa detoneze bomba din universitate. Pana cand se va afla daca era sub semnul bolii sau al luciditatii, atentatorul ramane internat, cu paza.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un medic din comisia de expertiza a cumparat cartea atentatorului de la Iasi