Antena Meniu Search
x

Un nou proiect de lege prevede ca mamele cu cinci copii să primească o indemnizaţie toată viaţa

Mama eroină este adusă din nou în atenţie, datorită unui proiect de lege. El prevede ca mamele cu cinci copii sau mai mult să primească o indemnizaţie de 50% din salariu mediu pe economie, toată viaţa.

Vezi și

Mama eroină este adusă din nou în atenţie, datorită unui proiect de lege. El prevede ca mamele cu cinci copii sau mai mult să primească o indemnizaţie de 50% din salariu mediu pe economie, toată viaţa.

În prezent, alocaţia pentru susţinerea familiei cu 4 sau mai mulţi copii, ajunge la 400 de lei.

Mamă model pentru patru copii, Anca Serea a reuşit să se concentreze şi pe carieră. Şi nu crede că asta se va schimba odată cu venirea pe lume a celui de-al cincelea. Este însărcinată în şapte luni. Chiar şi aşa, este conştientă că viaţa familiei îi poate fi dată peste cap oricând.

Situaţia financiară şi cea profesională se poate schimba de la o zi, la alta, din păcate şi nu cred că putem să ne facem planuri sau să zici că ai facut economii de sute de mii sau mii.

Pentru mame ca Anca, aleşii dezbat un proiect de lege prin care le-ar oferi, lunar, 1340 de lei. Iniţiatorul este parlamentarul Ninel Peia, tată a trei copii. Măsura ar ajuta creşterea natalităţii, în scădere în toată Europa.

Un motiv este cariera, un alt motiv este lipsa oportunităţilor, sărăcia extremă în care foarte mulţi români trăiesc. În prezent, alocaţia pentru un copil este de 84 de lei, iar cea pentru susţinerea familiei cu 4 sau mai mulţi copii este de 400 de lei. În comunism, mamele eroine primeau şi o altfel de medalie. E drept, nu aveau libertatea de a alege pe care o au femeile azi. Însă, în România lui 206, indiferent ce ai alege statul nu te susţine.

Dacă va trece de parlament sau nu, un lucru rămâne sigur. Mamele rămân nişte eroine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un nou proiect de lege prevede ca mamele cu cinci copii să primească o indemnizaţie toată viaţa