Antena Meniu Search
x

Un olar din Bistriţa Năsăud şi-a construit propriul castel

Gavrilă Leonte Gavrilaş de 37 de ani, din comuna bistriţeană Prundul Bârgăului, a pus pe picioare o construcţie desprinsă din poveşti.

Vezi și

Gavrilă Leonte Gavrilaş de 37 de ani, din comuna bistriţeană Prundul Bârgăului, a pus pe picioare o construcţie desprinsă din poveşti. La realizarea castelului au muncit doar el şi fratele lui.

Nu! Nu ne-am întors în timp. Nu fizic. Dar, când imaginaţia începe să lucreze, ajutată de peisajele feerice şi de zidurile masive ale castelului, eşti purtat departe, în filele cărţilor de istorie.

Bine aţi venit în regatul lui Leonte Gavrilaş. Un regat fără regi şi fără supuşi. Un regat în care castelul a fost construit de rege. Castelul nu e vechi, dar fiecare piatră din zid, fiecare fereastră, fiecare blazon şi fiecare grindă de lemn spune câte o poveste.

V-am spus că Leonte nu e un rege. E un bard. Unul care sub acoperişul visului său a strâns toate poveştile într-o epopee aşa cum n-a mai fost pe aceste plaiuri. A refuzat să se folosească de tehnologie. Sau de mână de lucru. A pus mâna pe creion şi hârtie şi a desenat. Apoi a început să construiască.

Şapte ani mai târziu, visul său este aproape gata. Câteva finisaje interioare, dar nimic care să-l împiedice să vină aici. Să mediteze, să se relaxeze sau să lucreze.

Când nu se bucură de priveliştea unică, este în atelierul său. Dar nici aici nu se poate opri din creat. Şi tocmai pentru că nu a renunţat la visul său a devenit rege în propriul castel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un olar din Bistriţa Năsăud şi-a construit propriul castel