Antena Meniu Search
x

O familie din Buzău face bani frumoşi dintr-o afacere cu ouă de prepeliţă murate

O familie din Buzău le-a adăugat oțet și sare, le-a pus la borcan și a transformat ouăle de prepeliţă într-o afacere.

Vezi și

Un ou de găină e aur curat în farfurie, în vremuri de criză. Dar un ou de prepeliţă e o adevărată delicatesă. Mai ales dacă e murat. O familie din Buzău le-a adăugat oțet și sare, le-a pus la borcan și a transformat ouăle de prepeliţă într-o afacere. Medicii spun că, pe lângă savoare, oul de prepeliţă este şi mai sănătos decât cel de găină.

Cele 400 de prepeliţe ale familiei Manea sunt o adevărată mină de aur - în fiecare zi, pot să producă sute de ouă. 

Tot ceea ce mănâncă aceste prepeliţe este sută la sută natural. Iar multe din ouăle păsărilor crescute aici ajung la clienţi în stare crudă sau murate.

Denisa Manea, crescător de prepeliţe: "După ce ouăle sunt aşezate în borcane, concentratul de oţet este pus peste, concentratul este pregătit cu apă, sare, zahăr, piper şi rozmarin. Şi cam atât, fără conservanţi, fără coloranţi. Este un colorant natural, obţinut din sfeclă roşie."

Şi cum nimeni nu mai produce aşa ceva în Buzău, cererea e mare. În special din partea patronilor de restaurant. Ouăle murate de prepeliță se regăsesc în meniunile de lux de la petreceri și nunți şi sunt cerute în salate, mai ales de turiştii străini.

Bogate în minerale şi vitamine, despre ouăle de prepeliță se spune că sunt medicament universal. 

Monica Mocanu, nutriţionistă: "Principiile nutritive din ouăle de prepeliţă sunt într-adevăr mai bune decât ouăle de găine, dar atenţie, întotdeauna să consumăm cu moderaţie."

Pentru ceilalţi, însă, oul de prepeliţă are multe beneficii. Printre ele, reglează și îmbunătățește funcționarea inimii și activitatea aparatului circulator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » O familie din Buzău face bani frumoşi dintr-o afacere cu ouă de prepeliţă murate