Antena Meniu Search
x

Un pavilion al Spitalului de urgenţă din Braşov, un adevărat focar de infecţie

Un pavilion al Spitalului de urgenţă din Braşov e un focar de infecţie. Pereţi murdari, calorifere ruginite, băi insalubre au filmat pacienţii, care au şi postat imaginile pe Internet.

Vezi și

Un pavilion al Spitalului de urgenţă din Braşov e un focar de infecţie. Pereţi murdari, calorifere ruginite, băi insalubre au filmat pacienţii, care au şi postat imaginile pe Internet.

În urmă cu doar o lună, un grup de voluntari a adunat din curtea spitalului deşeuri medicale, gunoaie şi chiar cadavre de animale. La o lună distanţă, reporterii noştri au găsit aceeaşi mizerie. Şi aceeaşi indiferenţă.

În pavilioanele Mârzeşti ale spitalului judeţean din Braşov totul e negru. Şi scârţăie. 

Dincolo de pereţii scorojiţi, sub ferestrele saloanelor, zac gunoaiele. Unele chiar periculoase pentru bolnavii care-şi caută aici sănătatea. 

Pe acelaşi subiect

Primele imagini cu dezastrul de la Mărzeşti au apărut pe reţelele de socializare. Nicio autoritate n-a reacţionat. Astăzi, reporterii Observator au găsit aceeaşi mizerie. 

Planurile sunt însă pentru anul viitor. Banii s-au dus anul acesta doar pe aparatură medicală. În cele patru secţii pe care le adăposteşte pavilionul Mărzeşti, pacienţii pot oricând să capete un diagnostic în plus de la mizerie.

Expuşi sunt bolnavii cu imunitate scăzută şi cei care au suferit o intervenţie chirurgicală.

Nimic despre gunoaiele de sub geamurile spitalului pe care, în urmă cu numai o lună, le-a adunat un grup de voluntari. 

Pacienţii îşi fac resemnaţi semnul crucii. Cel mai mare spital din Braşov e o bombă de mizerie şi de boală. Imaginile pe care le-am filmat în luna martie în spital nu diferă cu nimic faţă de cele de astăzi. 

Şefii spitalului susţin că au mâinile legate atâta timp cât proprietarul clădirii e Casa Naţională de Sănătate şi nu administraţia locală, de la care ar putea primi bani pentru renovări şi igienizări.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Un pavilion al Spitalului de urgenţă din Braşov, un adevărat focar de infecţie