Antena Meniu Search
x

Fără milă, un IFN i-a dat unui pensionar 1350 de lei şi îi ia înapoi de 6 ori mai mult. Bătrânul moare de foame

Un pensionar din Vâlcea a ajuns să moară de foame, după ce a împrumutat bani de la o Instituţie Financiară Nebancară!

Vezi și

Un pensionar din Vâlcea a ajuns să moară de foame, după ce a împrumutat bani de la o Instituţie Financiară Nebancară! Bătrânul nu a reuşit să înţeleagă prea bine ce scrie în acte, dar avea mare nevoie de bani, aşa că a semnat. Acum are datorii de mii de lei, pe care nu are cum să le achite. 

Gheorghe Dima are 78 de ani şi este printre victimele IFN-urilor. În 2016, bătrânul a avut nevoie de 5.000 de lei pentru investigaţii medicale în străinătate. A văzut o reclamă la televizor că o instituţie nebancară ar putea să-i dea suma în câteva ore. După verificări simple, i s-a aprobat o valoare mai mică, dar utilă pensionarului. 

"Mi-a pus o grămadă de hârtii. Semnează aici, semnează aici. Mă durea şi mâna. Cine poate să citească 20 de acte? S-au aprobat 18 milioane şi-n trei ani îi plăteşti. Rata, 184 de lei. Am văzut-o eu.", spune bătrânul. Numai că cele 1.800 de lei aprobaţi nu au reprezentat suma finală.

- V-a oprit comision de analiză dosar cât?

Pe acelaşi subiect

- 450 de lei. M-am apucat, i-am numărat, poate mă face prost. 13 milioane jumate. Mi- era şi ruşine să-i zic. Cred că aţi greşit numărătoarea. Nu dragă, atât trebuie să iei. 

Bătrânul a plecat, în cele din urmă, la tratament în Italia. După doar câteva luni, bărbatul a aflat că are poprire pe pensie şi că în loc de 180 de lei rata, lui este de 450 de lei. "M-au păcălit, sigur, m-au înşelat. Din septembrie până-n mai n-am mai plătit. Opt rate. N-am avut bani, n-aveam de unde. Am fost şi plecat. De atunci, lunar, îmi opresc 450 de lei. Iau aproape dublu la 18 milioane. Până acum. E megacămătărie."

Iar după ce plăteşte rata şi utilităţile, pensionarul nu mai are bani de medicamente: "Mai rămân şi eu cu două milioane şi ceva. Cu ăştia 200 de lei trebuie să trăiesc, să iau mâncare, medicamente nu mai vorbesc, că n-am mai luat, că n-am avut cu ce."

Din cauza împrumutului, Gheorghe Dima abia mai trăieşte de pe o zi pe alta şi şi-a redus drastic porţiile de mâncare: "Am mâncat un ceai decât. Un ceai. Toată mâncarea."

Calvarul se va termina când, pentru cei 1350 de lei primţi, pensionarul va termina de dat înapoi aproape 8.000 de lei. 

Consiliul Concurenţei investighează însă activitatea acestor IFN-uri care acordă atât de uşor împrumuturi, dar şi bănci, şi societăţi de leasing. În cazul în care autorităţile vor constata că acţiunile acestora nu sunt în respectul legii, le vor amenda cu până la 10 la sută din cifra de afaceri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Fără milă, un IFN i-a dat unui pensionar 1350 de lei şi îi ia înapoi de 6 ori mai mult. Bătrânul moare de foame