Antena Meniu Search
x

Un produs românesc are mare succes printre străini! Iată despre ce este vorba

Jurnaliștii străini laudă din ce în ce mai des România și tot ce ține de ea! De data aceasta, este vorba despre covrigul pe care il găsim la orice colț de stradă

 Deși sunt doar un amestec tradițional de făină, apă și sare, străinii își înfig cu mare poftă dinții în covrigii noștri, ca mai apoi să îi includă în articole ca pe niște adevărate descoperiri culinare savuroase.

Adam Lapetina, unul dintre bloggerii de călătorie ai publicației "Huffington Post", a scris un articol în care laudă mâncarea locală sau „street foods“ în engleză. "Covrigii, bunătăţi coapte româneşti cu o compoziţie şi aparenţă asemănătoare cu a unui hibrid glorios între pretzel (covrig specific Austriei) şi bagel (covrigul american), sunt îmbrăcaţi în sare, seminţe de mac sau de susan. Poţi vedea pe străzile Bucureştiului, dacă se întâmplă să ajungi în oraş, că aproape toată lumea mestecă unul în mers".

Un alt jurnalist, Seth Kugel, scrie pentru "The New York Times" un articol în care relatează cum şi-a potolit foamea cu un covrig proaspăt pe când se afla în vizită pe meleaguri transilvane, pe care a dat numai un leu. Americanul vorbește despre umilul covrig ca fiind un produs apreciat atât de localnici, cât şi de turişti, care formează cozi, chiar şi când plouă.

Deși un produs banal, covrigul cunoaște o dezvoltare din ce în ce mai puternică atât în România, cât și în afară. Foarte mulți români stabiliți în străinătate și-au deschis astfel mici afaceri care se dovedesc a fi din ce în ce mai înfloritoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un produs românesc are mare succes printre străini! Iată despre ce este vorba