Un sportiv din Suceava a murit într-o peşteră din Apuseni

Publicat: 01.09.2014, 19:12.
Actualizat: 01.09.2014, 19:45

Iubea munţii, dar un munte i-a întins capcana mortală! Un sportiv din Suceava a murit într-o peşteră din Apuseni. A căzut în gol peste o sută de metri, sub ochii familiei. Adrian Ciocan era biciclist şi jucător de hochei.

Iubea munţii, dar un munte i-a întins capcana mortală! Un sportiv din Suceava a murit într-o peşteră din Apuseni. A căzut în gol peste o sută de metri, sub ochii familiei. Adrian Ciocan era biciclist şi jucător de hochei.

A plecat cu soţia şi fiul pe un traseu montan. A vrut să facă o fotografie, dar un pas greşit l-a aruncat în hău, printre stânci. Abia după 20 de ore, salvamontiştii au reuşit să-i scoată la suprafaţă trupul fără viaţă.

Un campion plin de curaj. Un munte de om, pe care muntele adevărat l-a ucis într-o secundă.

La 39 de ani, Adrian Ciocan cucerea culme după culme. Pe jos sau pe două roţi, era mereu la înălţime.

Sâmbătă, a urcat din nou. În Apuseni, alături de soţia sa şi de fiul lor. Au mers împreună la Avenul Negru, o peşteră verticală adâncă de peste 100 de metri. Un monument al naturii, pe care Adrian a vrut să-l admire de aproape. S-a apropiat de marginea prăpastiei, ca să facă o poză.

A apucat să-şi strige soţia şi fiul. Apoi, un pas greşit l-a aruncat în hău.

S-a zdrobit de stânci într-o secundă. De sus, de la marginea peşterii, soţia şi fiul lui l-au strigat zadarnic. Adrian Ciocan a murit pe loc. Trupul lui fără viaţă a rămas prins între pereţii peşterii, o noapte întreagă. Abia ieri au reuşit salvamontiştii să-l aducă la suprafaţă. Acasă, la Suceava, părinţii lui l-au primit în lacrimi.

Curajul şi puterea lui au inspirat sute de oameni. Adrian Ciocan a fost jucător de hochei, iar în ultimii ani practica ciclismul. Pedala sute de kilometri dintr-o suflare şi se pregătea să câştige o nouă cursă, peste doar câteva zile. Iubea muntele şi nu se temea de el.

Pentru prietenii lui, Adrian Ciocan era un model şi un star. Pentru soţia sa, va fi de acum o stea.

"Viaţa mea, ai plecat la îngeri. Te iubesc enorm şi te voi iubi mereu. Tu vei fi modelul şi călăuza mea."

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.