Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr arhitect român a creat o structură care uimește Europa. E imposibil de descris şi încadrat într-o formă anume

Un tânăr arhitect, cu studii la Viena, a creat o structură cum rar vezi în România, ba chiar Europa se minunează în faţa unei asemenea creaţii. Este vorba despre o instalație cu formă organică şi design futurist care a devenit instantaneu un punct de atracție în Timișoara. Practic, e o bancă, dar cu un aspect inedit, pentru că imbină arhitectura cu programarea. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.07.2022, 23:55

preview: radiotimisoara.ro Vezi și

De câteva zile vestea că o structură cu un design inedit a apărut în Piaţa Unirii din Timișoara s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. Banca, imposibil de descris şi încadrat într-o formă anume, a apărut în tot mai multe fotografii.

Iulia Pop, reporter Observator: Banca cu design parametric atrage toate privirile în Piaţa Unirii şi este mai mereu plină de turişti care vin aici pentru un selfie.

Structura de design paramentric, lunga de 6 metri, este creația lui Octavian Proștean, un arhitect talentat, cu studii la Viena

Octavian Proștean, arhitect: Stăm pe un proiect, o bancă aş putea să-i spun, dar poate e mai mult decât o bancă, o bancă aparţinând curentului parametric în arhitectură.

Pe acelaşi subiect

Acest tip de design este unul relativ nou in arhitectură si a aparut după o fuziune cu programarea, ceea ce ajută la la dezvoltarea unor geometrii noi. 

Octavian Proștean, arhitect: Curentul parametric a început la mijlocul anilor '90 a devenit mai popular în arhitectură la începutul anilor 2000... şi de fapt inseamnă o arhitectură a algortimilor şi a parametrilor şi a designului computațional, care este implementat în arhitectură, cum aș putea spune când it-ul și codingul se întâlnește cu arhitectura. 

Producţia a durat mai bine de 4 luni, iar preţul pentru fabricarea unei astfel de structuri depăşeşte 20.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr arhitect român a creat o structură care uimește Europa. E imposibil de descris şi încadrat într-o formă anume