Antena Meniu Search
x

Un tânăr nevăzător din Sibiu, umilit de un şofer de autobuz! În plus, a fost la un pas de un accident tragic

În ţara în care persoanele cu deficienţe n-au aproape nicio facilitate când vine vorba despre transport, un caz şochează în Sibiu. Un tânăr nevăzător a trăit momente umilitoare din cauza unui şofer de autobuz mult prea grăbit.

Vezi și

În ţara în care persoanele cu deficienţe n-au aproape nicio facilitate când vine vorba despre transport, un caz şochează în Sibiu. Un tânăr nevăzător a trăit momente umilitoare din cauza unui şofer de autobuz mult prea grăbit.

"Există o lege care-i obligă pe şoferii de autobuze publice să nu plece de pe loc până când nu se închid uşile?" Este întrebarea pe care o pune Paul, după ce neatenţia şi graba unui şofer de autobuz l-au împins către un moment stânjenitor. În timp ce mergea la cursuri cu ajutorul unui câinelui său ghid, a căzut din autobuz. Şoferul a plecat din staţie fără să aştepte ca toţi călătorii să coboare. 

"Ba, mai mult, nu doar că am fost prins de uşile autobuzului, nenicul ăla zis şofer, a mai şi demarat, răsturnandu-mă ca o placintă afară din autobuz, pe caldaram. Tare, nu? Tipic românesc, multă grabă, lipsă de răbdare şi multe altele".

Totuşi, când a văzut ce se întâmplă, şoferul autobuzului a oprit şi a coborât să îl ajute. Şi-a cerut scuze şi a susţinut că nu a observat că tânărul nu a apucat să coboare. Paul este nevăzător din naştere. Nu a văzut nici măcar figura mamei sale. A refuzat, însă, să considere lipsa vederii un handicap. A avut mereu rezultate excepţionale la învăţătură, iar acum este student la Facultatea de Jurnalism. Pentru că nu a vrut să fie condus la şcoală, l-a luat pe Fantom, un labrador negru de 2 ani, să-i fie ghid. 

Paul s-a plâns mereu că autorităţile nu acordă suficientă atenţie persoanelor nevăzătore. Iar cea mai mare neplăcere a lui era chiar faptul că se deplasează foarte greu prin oraş, cu transportul în comun deloc adaptat şi pentru cei aflaţi în situaţia lui.

După incidentul de astăzi, Paul speră ca şoferii de autobuz să fie mai atenţi şi să aibă mai multă înţelegere pentru cei cu dizabilităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr nevăzător din Sibiu, umilit de un şofer de autobuz! În plus, a fost la un pas de un accident tragic