Antena Meniu Search
x

Sinuciderea Denisei, la Sibiu, din cauza Balenei Albastre, e contestată de psihologul care a vorbit cu prietenii fetei, martori la moartea acesteia

Jocul criminal, care ar împinge adolescenţii la sinucidere, provoacă haos în instituţii. Şi panică printre părinţi. Tot mai multe acte de teribilism sunt puse pe seama fenomenului virtual. Iar discursul celor responsabili e fie prea prudent, fie hazardat.

Vezi și

Jocul criminal, care ar împinge adolescenţii la sinucidere, provoacă haos în instituţii. Şi panică printre părinţi. Tot mai multe acte de teribilism sunt puse pe seama fenomenului virtual. Iar discursul celor responsabili e fie prea prudent, fie hazardat.

"Eu nu sunt convins că există o legatură între acest joc şi actul suicidal. Avem foarte multă isterie şi prea puţină informaţie." Este psihologul care a vorbit primul cu prietenii Denisei. Cei care au fost lângă fata de 15 ani în ultimele ei clipe de viaţă. Erau pe acoperişul unui bloc turn, îşi făceau selfie şi admirau oraşul noaptea. La un moment dat, însă, au pierdut-o... 

Iar procurorii din Sibiu au emis ipoteza şocantă.Nu a fost un accident, ci o moarte premeditată. Persoane necunoscute, aflate în spatele unui joc perfid, au îndemnat-o să îndeplinească ultima poruncă. Sinuciderea. 

Pentru prima oară în România au dat un comunicat în care se vorbeste în mod clar despre un joc sinistru care ar fi îndemnat-o pe eleva la sinucidere. In mod suprinzator, la nici 24 de ore de la transmiterea acestui comunicat, procurorii refuza sa mai discute despre caz, pe motiv ca si au declinat competenta. 20 15

Pe acelaşi subiect

Procurorii din Sibiu susţin că au găsit dovezi în telefonul elevei. Au pus la dosar şi fotografiile postate de ea pe reţele de socializare. Prietenii ştiau însă că Denisa era o fire sensibilă şi se luptase, în trecut, cu depresia. Dar nu le-a spus niciodată că ar fi intrat în jocul periculos. 

Un inamic încă fără chip. Până acum, 54 de sesizări au venit dinspre şcoli şi autorităţi locale către anchetatori. Toate au fost strânse la DIICOT Braşov. Procurorii au în investigare cazurile a peste 70 de elevi, însă doar 12 dintre ei ar fi accesat acel joc sinistru. Şi, încă, se verifică dacă a făcut şi victime. Dacă Denisa şi Alex, un băieţel de 11 ani din Dâmboviţa, au fost îndemnaţi să se sinucidă.

În şcoala Denisei, ieri, profesorii s-au grăbit să anunţe că au o altă posibilă victimă. Era de fapt o fetiţă în depresie. 

Iar lupta autorităţilor pare deocamdată lipsită de o strategie clară. Iată cum răspund şefii celor mai importante instituţii. 

În România, există un psiholog la 800 de elevi. Iar fiecare are strategia lui. 

După investigaţii au aflat că elevul din şcoala din Negreşti nu intrase în joc. 

Într-o altă comună din Botoşani, profesorii au mai observat un fenomen. După o discuţie despre periculul online, şase dintre ei s-au întors la şcoală cu semne de automutilare făcute, spun dascălii, din teribilism, pentru a atrage atenţia. Autorităţile îi roagă pe părinţi să fie atenţi la ce fac copiii lor acasă, în timpul liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sinuciderea Denisei, la Sibiu, din cauza Balenei Albastre, e contestată de psihologul care a vorbit cu prietenii fetei, martori la moartea acesteia