Antena Meniu Search
x

Pedeapsa primită de taximetristul surprins pe contrasens pe Autostrada Soarelui

Cu toată viteza înainte, pe contrasens! Aşa a fost surprins un taximetrist pe Autostrada Soarelui. Bărbatul a fost oprit de poliţişti şi a rămas fără permis.

Vezi și

Cu toată viteza înainte, pe contrasens! Aşa a fost surprins un taximetrist pe Autostrada Soarelui. Bărbatul a fost oprit de poliţişti şi a rămas fără permis. Dar nu e singurul care a pus sute de vieţi în pericol. De la începutul anului, 31 de şoferi au fost prinşi gonind pe constrasens pe autostrăzi.

Taxiul rula mai repede decât maşina aflată pe banda de viteză. Doar că era pe contrasens.

Mihai, martorul care a filmat: "L-am văzut de la depărtare, am crezut că stă pe loc. Avea avariile puse şi mă gândeam că stă pe loc. Şi când am ajuns în dreptul lui, am văzut că de fapt merge. Mergea cu 100, cu 100 de kilometri pe oră, deci mergea foarte tare."

La scurt timp, taximetristul de 35 de ani, care gonea în sens invers pe banda de urgenţă, a fost văzut şi de poliţie. Se afla la kilometrul 106, pe direcţia Constanţa - Bucureşti.

Mădălina Moşoiu, comisar-şef Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale: "Au luat imediat măsura opririi şi după ce acesta a fost oprit, identificat, a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile."

La intrarea pe Autostradă, înainte de benzile de circulaţie, există două semne rutiere. Unul care arată direcţia obligatoriu de urmat, iar un altul care indică în ce direcţie circulaţia este interzisă. Cel maiprobabil, şoferul l-a ignorat pe cel de-al doilea şi şi-a continuat drumul către Capitală, pe contrasens, pe banda de urgenţă.

Potrivit companiei de taximetrie pentru care bărbatul lucrează, şoferul se afla în timpul liber şi nu avea un client în maşină. Chiar şi aşa, va rămâne fără slujbă.

Marius Ilie, patron firmă taximetrie: "Nu mi se pare deloc acceptabil, nu încurajăm aceste lucruri, am deschis şi noi o anchetă internă, urmează să identificăm cine este şoferul şi vom întrerupe colaborarea cu acesta."

Gestul său i-a şocat şi pe colegi.

În urmă cu două luni, un şofer de 70 de ani intrat pe contrasens  pe Autostrada A1 a provocat un accident în care el şi alte trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Cu toate acestea, astfel de imagini continuă să fie filmate tot mai des pe autostrăzile din România. Sunt voci care spun că de vină ar fi şi marcajele rutiere. 

Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale a amendat 31 de şoferi care mergeau pe contrasens, doar anul acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pedeapsa primită de taximetristul surprins pe contrasens pe Autostrada Soarelui