Micile pensiuni, dar şi hotelurile cu mai puţin de 50 de paturi, precum şi azilele de bătrâni, nu vor mai avea nevoie de aviz ISU
După ce a fost amânată aproape doi ani, legea care sancţionează lipsa autorizaţiei pentru securitate la incendiu se modifică din nou.
După ce a fost amânată aproape doi ani, legea care sancţionează lipsa autorizaţiei pentru securitate la incendiu se modifică din nou. Guvernul vrea să facă legislaţia mai permisivă, în special pentru unităţile de cazare. Indiferent de suprafaţă, doar cele care au peste 50 de paturi vor mai avea nevoie de autorizaţie. La fel şi căminele pentru bătrâni.
Doamna Ana administrează o pensiune la câţiva kilometri distanţă de Satu Mare. E o afacere mică de familie. Femeia spune că imobilul a fost avizat înainte de a fi construit. Uşile se deschid în exterior, iar la fiecare etaj sunt extinctoare.
În actuala formă, legea îî sancţionează cu până la 50 de mii de lei pe cei care nu au obţinut autorizaţia, dacă imobilul are cel puţin opt camere şi 16 locuri de cazare. Guvernul vrea acum să facă legea mai permisivă pentru hotelieri.
Cu sau fără autorizaţie de incendiu, puţini turişti se gândesc să verifice dacă pensiunea la care se cazează este sigură.
În apărarea proprietarilor de pensiuni vin şi agenţiile de turism.
Modificări vor fi şi pentru cei care administrează căminele de bătrâni.
Deocamdată, proiectul legislativ este în faza de dezbatere publică. Proprietarii de cluburi şi localuri nu au motive de bucurie. Pentru ei, legislaţia rămâne la fel de dură şi trebuie să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Cel mai greu le va fi proprietarilor de buticuri din interiorul staţiilor de metrou. Şi ei vor fi obligaţi să obţină documentul de la ISU.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰