Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeană ne lasă fără mici! Interzice bicarbonatul de sodiu din pasta de mititei

Micul românesc nu are trecere la Bruxelles. Surse oficiale de la Comisia Europeană spun că, nici mâine, reţeta tradiţională de mici, cu bicarbonat, nu va fi aprobată.

Vezi și

Asta pentru că vecinii din Europa preferă să moară şi micul nostru dacă nici ei nu l-au salvat pe al lor. Cel mai probabil, votul va fi reluat la toamnă.

Europenii nu ştiu dansul micului românesc. Prin urmare, nici nu sunt îngăduitori cu cerinţele autorităţilor române. Surse oficiale susţin că, nici mâine, Comisia Europeană nu va accepta ca în reţeta tradiţională de mici să existe bicarbonat.

Se opun reţetei de mici state precum Spania, Franţa, Germania. Ar vota salvarea micului doar cu o condiţie: aditivii să fie acceptaţi pentru mai multe produse, altele decât cele tradiţionale. Iar Comisia nu poate accepta acest lucru pentru că bicarbonatul maschează aciditatea, gustul şi mirosul cărnii care începe să se strice.

Votul pentru bicarbonatul din micul românesc s-ar putea amâna pentru toamnă, după alegerile pentru Parlamentul European. Până atunci, România se va folosi în continuare de derogarea primită anul trecut de la Bruxelles pentru a poate produce mici, însă nu-i va mai putea exporta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Uniunea Europeană ne lasă fără mici! Interzice bicarbonatul de sodiu din pasta de mititei