Antena Meniu Search
x

Unul dintre cele mai importante situri arheologice din ţară, aflat la câţiva kilometri de Deva, a răsunat de strigăte de luptă

Atmosfera în Micia, fost centru militar şi economic din perioada Imperiului Roman, a fost reînviată de pasionaţii de istorie. Bărbaţii au reprodus întocmai luptele dintre daci şi romani, iar femeile au îmbiat vizitatorii cu bucate preparate după reţetele strămoşilor.

Vezi și

Atmosfera în Micia, fost centru militar şi economic din perioada Imperiului Roman, a fost reînviată de pasionaţii de istorie. Bărbaţii au reprodus întocmai luptele dintre daci şi romani, iar femeile au îmbiat vizitatorii cu bucate preparate după reţetele strămoşilor. Totul, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului "Micia Rediviva". 

Vechea aşezare romană a revenit la viaţă când membrii Asociaţiei Terra Dacica Aeterna, împărţiţi în două tabere, şi-au încrucişat săbiile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atmosfera de pe vremea dacilor şi romanilor a fost recreată pe deplin, graţie femeilor. Acestea au pregătit zeci de porţii de mâncare, după reţete vechi de aproape două mii de ani.

De munca sclavelor dace nu au mai profitat de această dată stăpânii romani, ci vizitatorii festivalului.

Festivalul "Micia Rediviva" nu a fost însă despre lupte sau farfurii pline cu mâncare. Organizatorii vor ca, în An Centenar, să atragă atenţia asupra sitului uitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Unul dintre cele mai importante situri arheologice din ţară, aflat la câţiva kilometri de Deva, a răsunat de strigăte de luptă