Antena Meniu Search
x

UPDATE: Alimentele care se apropie de termenul de expirare, mai ieftine

Alimentele aflate in prag de expirare ar putea fi mai ieftine cu 70 la suta. Initiativa apartine Ministerului Mediului care vrea sa reduca astfel risipa

Vezi și

Cei mai multi romani se gandesc sa cumpere ce este mai ieftin atunci cand sunt in fata rafturilor. Si nu de putine ori aleg produsele aflate la promotie. Putini se uita insa si la termenul de valabilitate.

Cu ajutorul pretului redus, dar si ca urmare a neatentiei consumatorilor, comerciantii reusesc astfel sa-si vanda multe dintre produsele de care nu vor mai avea nevoie in cateva zile.

Guvernantii vor sa transforme promotiile comerciantilor in litera de lege. Cu alte cuvinte, alimentele aflate in pragul expirarii ar putea costa cu 70% mai putin. Proiectul Ministerului Mediului ar urma sa fie aplicat in marile retele de magazine. Se doreste astfel reducerea semnificativa a risipei alimentare. 100 de kilograme de mancare arunca un roman anual. Parerile romanilor sunt impartite.

Proiectul nu prea ii incanta nici pe producatori. O astfel de masura ar crea un dezechilibru in piata si ar incuraja evaziunea fiscala, spun ei.

Mai mult, alimentele aflate in pragul expirarii prezinta si un risc ridicat. Acesta este si motivul pentru care actuala legea interzice ca astfel de produse sa fie distribuite in spatii coletive precum caminele de copii sau azilele de batrani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » UPDATE: Alimentele care se apropie de termenul de expirare, mai ieftine