Antena Meniu Search
x

UPDATE / Copii lăsaţi în voia sorţii în judeţul Iaşi

Sunt patru fraţi. Doi dintre ei n-au nici vârsta grădiniţei. Sunt flămânzi, bolnavi, neglijaţi. Mama, însărcinată pentru a cincea oară, îi lasă şi pleacă. Zile şi nopţi întregi.

Vezi și

 Zile şi nopţi întregi. Ei rămân singuri în casa murdară din chirpici, fără geamuri şi fără un foc la care să se încălzească. Se chinuie aşa. de când se ştiu. Iar de chinul lor ştiu şi autorităţile.

Patru copii mici, dintr-un cătun din Iaşi, nu par să fi împresionat însă pe nimeni. Pentru că nimeni nu a făcut nimic. Până azi când un unchi i-a găsit aproape morţi de frig. Şi-a sunat la 112. Cei mici au ajuns la spital cu hipotermie.

Între zidurile neîncălzite ale casei mama i-a lăsat singuri. O noapte şi o zi. La 26 de ani, mama acestor copii e din nou însărcinată. Va naşte în curând. Un alt copil condamnat încă din pântece.

Fratele femeii şi-a găsit nepoţii aproape îngheţaţi. Un telefon la 112 a adus, în sfârşit, în casa lor pe cineva de la primărie. Dar, surpriză: asistentul social cunoştea cazul. De câteva luni.

Dar doamna nu a făcut nimic. Copiii au fost lăsaţi în continuare în grija mamei, deşi era evident că sunt în suferinţă. Situaţia familiei era cunoscută în detaliu şi de protecţia copilului. Bunicii nu-şi doresc nepoţii, iar tatăl celor mici e plecat de câţiva ani în strănătate.

Un bărbat despre care tot satul ştie că are probleme cu legea. E căutat de poliţie de câteva luni.

Căutată de poliţie este acum şi mama copiilor. Cei mici sunt acum intenaţi la secţia de pediatrie a spitalui Sfânta Maria din Iaşi. După externare, cei patru fraţi vor ajunge, cel, mai probabil, într-un centru de plasament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » UPDATE / Copii lăsaţi în voia sorţii în judeţul Iaşi