Antena Meniu Search
x

Update / Emilian Eva, procurorul acuzat de abuzuri în dosarul ”Telepatia”, sub control judiciar

Samsar de la Adam şi Eva. Fostul procuror DNA, Emilian Eva vindea tablouri false pe internet. O spun foştii lui colegi care acum îl anchetează

Vezi și

Samsar de la Adam şi Eva. Fostul procuror DNA Emilian Eva vindea tablouri false pe internet. O spun foştii lui colegi care acum îl anchetează

Există şi interceptări care arată că Eva nu se ferea să vândă pentru câteva mii de euro şi tablouri false luate de pe piaţa neagră. Procurorul ieşean Emilian Eva a fost luat aseară de la vila sa şi dus la DNA Bucureşti. Mascaţii au încărcat în dube şi tablourile găsite la percheziţii.

Acelaşi procuror care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare e suspectat că a făcut comerţ ilicit cu tablouri. Emilian Eva a fost interceptat în timp ce negocia cumpărarea unui tablou semnat ''Bălaşa'' de la un cunoscut doctor colecţionar din Iaşi.

Potrivit documentelor DNA, procurorul Eva era ajutat la afecerile ilegale de fiica sa şi iubitul acesteia, dar şi de un nepot. Procurorii au aflat din interceptări că fostul lor coleg nu se ferea nici de falsuri.

La un anunţ de vânzare pus pe internet au răspuns şi reporterii Observator. Comercianţii au venit cu aşa-zisul tablou semnat de Sabin Bălaşa înmpachetat într-un sac.

Procurorii spun că în mai puţin de un an, Emilian Eva ar fi făcut tranzacţii ilicite cu peste 200 de picturi, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro. Niciuna dintre operele de artă nu era trecută în declaraţia de avere a celui cunoscut ca "procurorul lui Voiculescu".

Emilian Eva nu are voie să iasă din ţară dar nici să contacteze alte persoane vizate de dosarul lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Update / Emilian Eva, procurorul acuzat de abuzuri în dosarul ”Telepatia”, sub control judiciar