Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE/ Un medic a dat 2.000 de lei SPAGA parintilor unui copil operat

Caz uluitor intr-un spital din Bucuresti. Un medic a dat 2.000 de lei parintilor unui copil operat de trei ori in sase zile. Tranzactia a fost filmata cu o camera ascunsa

de Redactia Observator

la 15.05.2013 , 19:38

Un medic care ia spaga nu mai e de multa vreme o stire in Romania, dar, un doctor care da bani unui pacient e o noutate. S-a intamplat intr-un spital de pediatrie din capitala. Familia unui copil operat de trei ori in sase zile acuza chirurgul care s-a ocupat de caz de o serie de erori. Ca oamenii sa nu reclame incidentul, doctorul a oferit familiei 2.000 de lei.  "Asta a fost greseala mea, ca nu i-am spus ca are o compresa acolo pe care trebuie sa o scoata. Aici e greseala mea", povesteste Toli Patrancus, medicul acuzat.

Promisiunea pe care parintii au primit-o de fiecare data de la acest medic cand copilul lor a iesit din operatie a fost ca va fi bine. Pentru a-si sterge greseala, astazi medicul a venit in fata parintilor cu promisiuni, dar si cu un plic cu bani. In scurt timp, mama a aflat cat valoreaza atat tacerea ei, cat si suferinta micutului. Probabil, pentru ea, asta inseamna suferinta copilului : 2.000 de lei.

Medicul care a operat de trei ori copilul de un an si opt luni spune ca parintii i-ar fi cerut banii, pentru ca nu se descurca. "Ea mi-a zis ca vrea 2.000 pentru cheltuielile de interventie, i-am zis: Eu ma tin de promisiune, sa-ti dau ce spui ca ai cheltuit cu spitalul, cu ingrijirea copilului", a declarat Toli Patrancus.

Vezi și

"Bataie de joc, in sase zile, de trei ori operat. Si-acuma, pur si simplu s-a tocmit cu mine sa imi spuna sa n-o dau in judecata. Nu ma da in judecata. Imi impunea sa nu o dau in judecata, ca imi plateste ea", povesteste mama copilului, Liana Madosi.

Copilul este si acum in Sectia de Terapie Intensiva, iar banii nu pot cumpara durerea prin care a trecut. "Nu pot sa explic ce dureri groaznice. El statea la orizontala, doar capul si umerii ridicati, si restul se arcuia de durere, nu mai putea de suferinta", a mai spus femeia.

Parintii au inapoiat imediat plicul si spera sa primeasca dreptatea de la Colegiul Medicilor, care va analiza cazul de malpraxis, nu insa si problema spagii oferite parintilor. "Nu este de competenta noastra, nu-mi dau cu parerea acolo unde nu este de competenta Colegiului", a declarat Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor.

Romania este singura tara in care intelegerea amiabila nu este acceptata. Singura tara din Europa, nu din UE.Conducerea spitalului Grigore Alexandrescu asteapta acum decizia Colegiul Medicilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE/ Un medic a dat 2.000 de lei SPAGA parintilor unui copil operat