Antena Meniu Search
x

Uraganul din America a scumpit carburanţii din România! Supraacciza va transforma mersul cu maşina într-un lux!

Companiile petroliere din România au scumpit, în ultimele zile, de două ori preţul carburanţilor, motivul invocat fiind... uraganul Harvey din Statele Unite ale Americii. Din nefericire pentru români, preţul benzinei şi al motorinei se va scumpi, din nou, în două rânduri, din cauza supraaccizei reintroduse de Guvernul Tudose.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.09.2017, 12:30

Companiile petroliere din România au scumpit, în ultimele zile, de două ori preţul carburanţilor, motivul invocat fiind... uraganul Harvey din Statele Unite ale Americii.

Din nefericire pentru români, preţul benzinei şi al motorinei se va scumpi, din nou, în două rânduri, din cauza supraaccizei reintroduse de Guvernul Tudose.

În ultimele patru zile, benzina şi motorina s-au scumpit cu aproximativ 10 bani la staţiile peco din România. Motivul invocat de companiile petroliere este uraganul Harvey care a avut efecte dezastruoase în Statele Unite ale Americii.

Importurile de combustibili din SUA au crescut pentru că rafinăriile de pe coastă au redus sau chiar au oprit operaţiunile de producţie din cauza uraganului. Astfel, cotaţiile internaţionale de carburanţi au aruncat în aer preţul barilului de petrol şi în Europa.

Pentru şoferii români vin, însă, veşti şi mai proaste. Peste alte câteva zile, respectiv pe 15 septembrie, carburanţii se vor scumpi cu 16 bani din cauza supraaccizei reintroduse de Guvernul Tudose.

Ulterior, pe 1 octombrie, preţul se va majora, din nou, cu alţi 16 bani şi cel mai probabil, preţul litrului de benzină va depăşi un prag psihologic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Uraganul din America a scumpit carburanţii din România! Supraacciza va transforma mersul cu maşina într-un lux!