Antena Meniu Search
x

Urcat într-o trăsură trasă de doi boi, un preot din Constanţa a sfinţit mașinile din trafic!

Imagini uimitoare au fost surprinse pe un bulevard din Constanţa. Urcat într-o trăsură trasă de doi boi, un preot a sfinţit caii putere din trafic

Vezi și

Imagini uimitoare au fost surprinse pe un bulevard din Constanţa. Urcat într-o trăsură trasă de doi boi, un preot a sfinţit caii putere din trafic. Nu a fost o iniţiativă proprie, spun reprezentanţii Arhiepiscopiei. 

Ci un demers organizat, pentru ca toţi şoferii care nu au putut ajunge la Biserică să aibă maşinile sfinţite.

Urcat pe trăsură, cu o priză fermă pe butoiul cu agheasmă, preotul se lasă condus de cei doi boi pe prima bandă a bulevardului. Pe banda a două, şoferul unei maşini de teren încentineşte şi aprinde avariile. Nu semnalizează celorlalţi conducători vreun pericol. Vrea doar ca maşina sa să fie ocrotită de rele. Unul după altul, ceilalţi şoferi îi urmează exemplul. Şi nimeni nu se supără de aglomeraţie, pentru că ştiu că nu se vor mai întâlni cu o astfel de ocazie în drum spre casă. A fost şi motivul pentru care Arhiepiscopia Tomisului a organizat sfinţirea ambulantă.

Dacă în vechime exista tradiţia sfinţirii cailor de Bobotează acum se sfinţesc caii putere.

Dacă în trafic totul s-a desfăşurat în mod organizat, nu la fel s-a întâmplat şi în faţa unei biserici din Iaşi. Oamenii au dat năvală în lăcaşurile de cult şi s-au călcat în picioare pentru apa sfinţită. Şi ei au luat-o tot pentru maşini. Şi după ce le-au stropit, au umplut portbagajul cu sticle pline ochi. Totul, spun ei, pentru noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Urcat într-o trăsură trasă de doi boi, un preot din Constanţa a sfinţit mașinile din trafic!