Antena Meniu Search
x

Video "Uriaşii din Catalonia" au făcut spectacol de 1 Iunie la Timişoara. "Incredibil, impresionant!"

Spectacol la înălţime în Timişoara. "Uriaşii din Catalonia" au făcut spectacol de 1 iunie la Timişoara, în cadrul festivalului Viva la Strada. Păpuşile gigantice, faimoase în toată lumea, vor defila în oraşul de pe Bega până duminică.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.06.2023, 21:55

Vezi și

Simboluri ale culturii şi tradiţiilor catalane, păpuşile uriașe au lăsat pe toată lumea cu gura cascată. Mii de oameni s-au adunat să le admire. "Sunt chiar incredibile. Impresionant... Sunt foarte înalte, foarte frumoase şi modul în care se mişcă, e o coregrafie foarte frumoasă", mărturiseşte o turistă străină. 

Fiesta Catalană pe străzile Timişoarei

"E fiesta pe străzile din Timişoara, iar uriaşii sunt la înălţime. O misiune extrem de grea pentru păpuşarii care mânuiesc marionetele de 4 metri şi 75 de kilograme. În condiţiile date, am preferat să-mi aleg, doar de data asta, un alt operator", spune Iulia Pop, reporter Observator.

În prima zi a festivalului Viva la Strada au defilat uriaşii din Barcelona. Lucifer, Cocoşul Zidurilor, Fiara de Foc şi Ceata de Diavoli sunt câteva dintre personajele gigantice care şi-au spus povestea de la înălţime. "Sunt personaje istorice, din fiecare localitate, cele patru provincii diferite: Barcelona, Tarragona, Lleida sau Girona. Sunt recunoscute ca parte a patrimoniului nostru", explică Jose Miguel Vinals, consul onorific al Spaniei.

Parada a început de la Bastionul Theresia şi a străbătut trei piețe din centrul Timișoarei. "Sunt patru dansuri şi momente, să spun ... poveşti cataloneze. Se va încheia fiecare seară cu un spectacol al teatrului nostru, Teatrul Merlin. Au mai fost la festivalul Cataloniei în 2014", spune Laurențiu Pleșa, organizatorul festivalului. Festivalul Viva la Strada ţine până duminică, 4 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » "Uriaşii din Catalonia" au făcut spectacol de 1 Iunie la Timişoara. "Incredibil, impresionant!"