Antena Meniu Search
x

Un urs rănit a atacat mai mulți muncitori din Bușteni

Pericol pe traseul turistic spre Cascada Urlătoarea, din Munții Bucegi. O ursoaică a atacat cinci muncitori aflați în zonă. De frică, oamenii s-au baricadat în maşină, dar animalul a muşcat efectiv din autoturism. Ursoaica a fost în cele din urmă tranchilizată și va fi mutată la mai puţin de șapte kilometri de locul atacului.

de Redactia Observator

la 09.10.2020, 21:25

Vezi și
  • Muncitorii s-au refugiat în mașina de serviciu.
  • Ursul a fost tranchilizat și mutat.

Alarma s-a dat în jurul orei 10 dimineaţa. Muncitorii care lucrau la sistemele de captare a apei din zonă s-au salvat în ultimul moment din calea animalului. S-au refugiat în mașina de serviciu, din care ursoaia a muşcat pur şi simplu. Totul s-a întâmplat pe traseul turistic dintre Bușteni și Cascada Urlătoarea. Autoritățile au izolat rapid zona periculoasă. 

Claudiu Vasilescu, Salvamont Bușteni: Ursul a atacat și muncitorii și mașina. Ei s-au salvat, practic, urcându-se în mașină. Un urs rănit este dintre cele mai periculoase animale.

Îngroziţi, muncitorii s-au adăpostit în maşină până la sosirea jandarmilor. 

Andrei Dumitrache, comandant Detașament Jandarmi Sinaia: Am fost mai mulți jandarmi montani, care ne-am deplasat la fața locului, am închis cele trei trasee montane care sunt în zonă.

Rănit şi extrem de agresiv, animalul a fost în cele din urmă tranchilizat. 

S-a făcut acest lucru abia după ce la fața locului au ajuns și vânători cu arme de foc, gata să le folosească dacă cei rămași lângă ursoaică ar fi fost în pericol. 

Florin Dumitru, medic veterinar: Nu avea urme vizibile de lovituri, deşi se poate să fi fost lovit în zona craniului, drept pentru care el a prezentat semne de agresivitate.

Ursul tranchilizat este o femelă, de aproximativ 12 ani. Autoritățile au decis să o mute la mai puțin de şapte kilometri distanță, pe același fond de vânătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un urs rănit a atacat mai mulți muncitori din Bușteni