Antena Meniu Search
x

Video Urşii au trecut la atac: O nouă victimă, la doar o zi după primul incident dramatic: "Era săracul bătrânel, dar era curajos aşa"

Zonele montane devin din ce în ce mai periculoase. Un bărbat de 80 de ani din Mureş care a vrut să-şi apere caprele de atacul unui urs a fost găsit fără suflare şi cu răni provocate de muşcături. Este a doua zi la rând când vorbim despre victime. Ieri, un tânăr a fost omorât la o stână din Harghita iar alt cioban a fost grav rănit.

de Redactia Observator

la 25.07.2021, 21:06

Vezi și

Bătrânul cioban din Teleac a trăit o viaţă la stână. Nu avea cu ce să se apere de urşi, în afară de un toiag. Cu el ar fi încercat să alunge animalul.

"Era săracul bătrânel, dar era curajos aşa. A sfâşiat o capră şi probabil că s-a băgat acolo, nu ştiu ce s-a întâmplat", spune nora ciobanului. Aseară, bătrânul nu a mai ajuns acasă de la stână. Fiul lui l-a căutat până târziu în noapte.

Alexandru Roman, fiul ciobanulu: "Am găsit urma singură, animale singure pe păşune, şi dumnealui nicăieri. L-am căutat până la 1 jumătate, prin toată pădurea, pe toate păşunile, peste tot". 

Pentru că era întuneric, salvamontiştii au folosit camere de termoviziune să-l găsească. 

Pe acelaşi subiect

Robert Kovacs, şef Salvamont Mureş: "Cu drona am identificat zona unde este, după care au intrat echipele de căutare". 

Găsit mort la 400 de metri distanţă

Bătrânul a fost găsit mort, pe un deal, la 400 de metri distanţă de stână. În ultima vreme, oamenii din zonă nu mai au linişte din cauza urşilor. Animalele dau chiar şi câteva atacuri pe zi.

"Aşa am auzit, că nu le-a mai dat voie să-i împuşte. Şi s-au înmulţit", spune o bătrână.

"Ca iepurii umblă. O grămadă umblă. Mie nu mi-e frică, car lemne că nu de aduce nimeni. Vine iarna", spune şi un localnic.

Kolcsar Gyula, primar Gornesti: "Numai în noaptea asta, din păcate, am avut patru Ro-Alerturi din cauza atacului urşilor. Eu nu înţeleg până unde trebuie să ajungem cu vieţile omeneşti şi de ce viaţa de om este mai prejos decât viaţa unui animal sălbatic". 

Nenorocirea are loc după ce un alt cioban a fost ucis de urs, în Harghita. Un coleg de-ai săi de la stână a scăpat cu viaţă, dar a fost sfâşiat de faţă. Vânătorii au pus camere şi aşteaptă ca ursul să-şi facă din nou apariţia la stâna unde i-a atacat pe cei doi, ca să-l împuşte. Ieri, 13 turişti au sunt la 112 după ce s-au întâlnit cu ursul în timp ce urcau pe Jepii Mari, în Bucegi. 

Salvarea lor a fost prilej de scandal între Jandarmeria Montană şi Salvamont. Ambele instituţii se ceartă care dintre ele i-a recuperat. Salvamontiştii spun că ei i-au salvat, dar jadarmii susţin că primii nu pot interveni în situaţii ce privesc animale sălbatice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Urşii au trecut la atac: O nouă victimă, la doar o zi după primul incident dramatic: "Era săracul bătrânel, dar era curajos aşa"