Antena Meniu Search
x

Ciobanul din Harghita, care a fugit în pădure după atacul unui urs, a fost găsit mort

Ciobanul de 26 de ani, care a fugit în pădure după ce un urs a rănit un alt cioban, la o stână aflată la limita dintre județele Suceava și Harghita, a fost găsit mort în această dimineaţă după reluarea căutărilor.

de Redactia Observator

la 24.07.2021, 14:49

Vezi și

Clipe de groază, noaptea trecută, la o stână din judeţul Suceava. Doi ciobani care încercau să-şi apere vacile au fost atacaţi de un urs. Unul dintre ei a fost mutilat şi a ajuns în stare gravă la spital. Al doilea, un tânăr de 26 de ani, a reuşit să fugă în pădurea din apropiere, cu ursul pe urmele lui. Zeci de pompieri şi jandarmi l-au căutat până târziu în noapte. L-au găsit abia în această dimineaţă, fără suflare. 

Atacul a avut loc într-o zonă forestieră aflată la graniţa dintre Mureş, Suceava şi Harghita. Zeci de salvatori, din cele trei judeţe, dar şi localnici, au format mai multe echipe şi au pornit în căutarea tânărului dispărut în pădure. În această dimineață, bărbatul a fost găsit decedat în pădure.

Jandarmii au descoperit trupul bărbatului la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața. 

Atacurile urşilor au devenit din ce în ce mai dese, în ultimii ani. Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ciobanul din Harghita, care a fugit în pădure după atacul unui urs, a fost găsit mort