Antena Meniu Search
x

Ursul ucis în Predeal era ținta vânătorilor de o lună

Guleratul, ursul ucis în Predal acum câteva zile, era ţinta vânătorilor de o lună! Cel puţin aşa susţine pădurarul care l-a împuşcat, sub privirile turiştilor.

de Redactia Observator

la 28.06.2020, 12:44

Vezi și
  • Imaginile au fost surprinse la marginea staţiunii Predeal.
  • Câţiva turişti au sunat la 112.

Tot el mai spune că doar cu arma putea îndepărta animalul, care ar fi creat multe probleme în staţiune.

Lovit de glonţul vânătorului, Guleratul cade secerat la pământ. Imaginile au fost surprinse la marginea staţiunii Predeal, în apropierea unui restaurant.

Speriaţi că ar putea să le facă rău, câţiva turişti au sunat la 112. Iar poliţiştii au chemat pădurarii. Bărbatul care a apăsat pe trăgaci susţine că avea avoie să împuşte ursul. Ar fi primit aviz de la ministerul Mediului.

Vanator: M-a sunat Inspectoratul Poliţiei, ştiau că avem derogare. Sunt multe sesizării că ursul a intrat în casă peste oameni. Au fost şi atacuri, dar nu au fost cu victime. Din filmare, rezultă că m-a atacat şi pe mine.

Pe imagini se vede cum vânătorul era la câţiva metri distanţă de urs, în momentul când animalul a făcut un pas înspre el. Împuşcarea ar fi fost singura soluţie, în viziunea vânătorului, care spune că umbla cu derogarea de la minister în buzunar de o lună.

Cristina Lapis, președinte Asociația Milioane de Prieteni: Astea sunt povesti vânătoreşti. Au fost aduşi din libertate mai multi urşi în rezervaţia de la Zărneşti. Toţi aceşti urşi au fost tranchilizaţi în libertate şi nu a murit niciunul. Un urs de doi ani, impuscat nevinovat, si a carei impuscare nu rezolva problema asta de care se plange toata lumea, ca sunt prea multi ursi.

Reprezentanţii asociaţiei Milioane de Prieteni susţin că au cerut, încă de la sfârşitul anului trecut, ca ursul să fie dus în rezervaţia de la Zărneşti.

Însă de la ministerul Mediului nu a sosit nici până acum un răspuns. Moartea lui Guleratu' este acum anchetată. Costel Alexe spune că prima opţiune era relocarea ursului.

Costel Alexe: In cazul in care nu este posibila, poate fi eliminat altfel, dar doar cu derogare de la minister. Sunt convins ca acel padurar nu si-ar fi asumat, pentru ca este braconaj si se pedepseste penal, sa fi impuscat un urs fara a avea acel aviz.

În ultimele două săptămâni, au fost semnalate 52 de apariţii ale urşilor în localităţile din Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ursul ucis în Predeal era ținta vânătorilor de o lună